Nesreća

Pješaka usmrtio, vukao 50 metara pa vraćao unazad i potom bježao

Nesreća
23.06.2012.
u 13:23

Slobodan Mirnić (61) iz Banje Luke poginuo je preksinoć u nesreći kada ga je automobilom “renault laguna” udario sugrađanin Srđan Stupar (30)

Slobodan Mirnić (61) iz Banje Luke poginuo je preksinoć u prometnoj nesreći kada ga je automobilom “renault laguna” udario sugrađanin Srđan Stupar (30), koji je pobjegao s mjesta nesreće. Vozač je ubrzo uhićen, ali je poslije saslušanja pušten na slobodu. Nesreća se dogodila oko 21.15 sati u banjolučkom naselju Lauš. Očevici kažu da je Stupar velikom brzinom udario u Mirnića, a onda ga je pod točkovima gurao još nekih 50 metara, da bi se potom zaustavio nekoliko sekundi i umjesto da pomogne nesretnom čovjeku, vozeći unazad Stupar se oslobodio tijela, a onda je i pobjegao. Nesretni Mirnić je prethodno bio kod susjeda i krenuo je kući, udaljenoj svega stotinu metara. Samo što je izišao na ulicu s leđa ga je velikom brzinom udario automobil. Nekoliko mještana je odmah potrčalo u pomoć, ali mu nije bilo spasa.

- Jedna susjeda utrčala je u dvorište i vikala je da je auto udarilo u Slobu. Minut prije toga sam sjedio s njim i ništa mi nije bilo jasno. Krenuo sam na ulicu i prvo sam naišao na njegovu cipelu i mobilni telefon, a on je sav krvav potrbuške ležao 50 metara dalje. Prišao sam, pipao mu puls, ali ništa - priča susjed, ogorčen na Hitnu pomoć koja se pojavila tek poslije 30 minuta. Kako navodi, iza Slobodana Mirnića ostalo je dvoje odrasle djece, sin i kćer koji žive u inozemstvu. Susjedi kažu da je on živio od mirovine, a posljednjih mjesec dana hranio se u prihvatnom centru u Banjoj Luci.

- On se davno razveo od supruge, koja je divna žena i radi u UKC Banja Luka kao medicinska sestra. Od razvoda sve mu je krenulo nizbrdo. Odao se alkoholu, a i djeca su otišla uz majku i rijetko kad su ga posjećivala. Primao je malu mirovinu i jedva je sklapao kraj s krajem. Po susjedstvu je znao ‘žicati’ za cigarete ili pivo, ali ničim nije zaslužio ovakvu sudbinu - zaključuju mještani

Netko od njih je uspio zapisati oznake spornog vozila pa je “laguna” već u 23.10 sati. Osim za ugrožavanja javnog prometa sa smrtnom posljedicom, protiv Srđana Stupara bit će podnesena i kaznena prijava za nepružanje pomoći unesrećenom pješaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?