SKANDALOZNO

Pijani vozači autobusa u Hercegovini voze djecu u školu

presečki
Arhiva VL
11.06.2010.
u 09:36

Vozači školskih autobusa Drago Š. iz Dobriča kod Širokog Brijega i Jerko J. (58) iz Posušja isključeni iz prometa

Nakon dva nesretna slučaja prevrtanja autobusa u Hrvatskoj, od kojih je jedan prevozio školarce, prometni policajci u Posušju i Širokom Brijegu alkotestirali su 28 vozača putničkih i školskih autobusa, koji na cesti moraju biti potpuno trijezni.

Rezultati dvaju testova bili su pozitivni pa je u blizini Srednje škole u Š. Brijegu iz prometa isključen Drago Š. (56) iz Dobriča, vozač školskog autobusa marke volvo, autopoduzeća Miškić bus, kod koga je u dahu izmjerena koncentracija alkohola od 0,85 posto te Jerko J. (58) iz Posušja (0,23 posto), koji je na posuškoj zaobilaznici vozio školski autobus MAN, autoprijevoznika Posušje bus - izvijestili su iz MUP-a ZHŽ-a.

Autoprijevoznicima je za ovaj prekršaj zapriječena novčana kazna u iznosu od 1000 do 8000 KM, odgovornoj osobi između 100 i 300 KM, a vozačima od 50 do 250 KM, kojima se može izreći zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca te do dva kaznena boda.

Inače, tijekom ove godine bilo je oko tridesetak takvih kontrola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?