u posjetu Prištini

Philip Gordon: Beograd mora prihvatiti realnost na Kosovu

Atifete Jahjaga
Žarko Bašić/Pixsell
09.07.2012.
u 22:06

Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka iza zatvorenih vrata s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, Gordon je izjavio kako je srpskom predsjedniku Nikoliću rekao kako "SAD snažno podupiru teritorijalni integritet i suverenitet Kosova.

Pomoćnik američke državne tajnice, Philip Gordon rekao je kasno popodne za posjeta Prištini kako je tijekom boravka u Beogradu zatražio da se prizna realnost postojanja demokratskog i suverenog Kosova, javljaju mediji u Srbiji.

Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka iza zatvorenih vrata s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, Gordon je izjavio kako je srpskom predsjedniku Nikoliću rekao kako "SAD snažno podupiru teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i pozvao ga da Srbija prihvati realnost postojanja demokratskog i suverenog Kosova". Gordon je rekao kako je susret iskoristio i da predsjednici Jahjagi i drugim dužnosnicima čestita zbog odluke Međunarodne upravljačke skupine o okončanju nadziranja neovisnosti Kosova, a "to je rezultat značajnog napretka Kosova za četiri godine od proglašenja neovisnosti".Od predsjednika Nikolića je zatražio da Srbija provodi dogovore postignute u tehničkom dijalogu Srbije i Kosova te dodao kako "SAD snažno podupiru nastojanja Kosova za ulazak u EU i NATO".

Predsjednica Jahjaga je istaknula kako nema podjele Kosova, nema posebnog, niti specijalnog statusa za sjever, i da je "jedino rješenje za sjever sveobuhvatni plan međunarodnog posrednika Martija Ahtissarija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije