Župa Čerin

Petorica svećenika slavila 25 godina svećenstva

Čerin
04.08.2012.
u 12:15

Svećenici u Čerinu su se prisjetili polaganja zavjeta

Župljani Čerina imali su jučer više razloga za slavlje. Uz proslavu Svetog Stjepana, zaštitnika svoje župe, svoju 25. obljetnicu svećenstva proslavilo je čak pet svećenika: Don Vinko Raguž, iz župe Stolac, sada je župnik u Aladinićima kod Stoca. Mons. Petar Rajić, nadbiskup, podrijetlom iz Doljana, župa Dračevo. Rođen u Torontu. Studirao teologiju u Sarajevu. Apostolski nuncij na Arapskom poluotoku sa sjedištem u Kuvajtu. Fra Vlatko Soldo iz župe Izbično, sada je župnik u Veljacima. Zanimljivo je spomenuti da je bio misionar u Albaniji nakon pada Envera Hodže od 1991. do 2003. godine. Fra Miljenko Mića Stojić, iz Dragićine, župa Čerin. Sada je u Š. Brijegu, vicepostulator kauze pobijenih franjevaca u Drugom svjetskom ratu. Fra Miljenko Mika Stojić, iz Dragićine, župa Čerin. Sada ravnatelj Caritasa Biskupske konferencije BiH, povjerenik za Svetu Zemlju u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Organizator hodočašća u Svetu Zemlju i druga svetišta diljem Europe, predsjednik Udruge Sveta Zemlja. Sveto misno slavlje predvodi prof. dr. Tomislav Ivančić iz Zagreba. Predvodio je i trodnevnicu prije svetkovine.

Župnik fra Dario Dodig pozdravlja sve nazočne, čestita slavljenicima. Mnoštvo vjernika iz Čerina te gostiju iz cijele Hercegovine smjestilo se u hladovinu pred crkvom u Čerinu, a uz koncelebriranje velikog broja svećenika misno slavlje predvodio je dr. Tomislav Ivančić iz Zagreba. Svećenik koji je napisao 86 knjiga te poznat po svom pastoralnom radu, pobudio je pozornost ovdašnjeg pučanstva u svojoj propovijedi. Govorio je o svecu, prvomučeniku, o običnom čovjeku. “Svetac nije teško biti, treba se samo malo potruditi. Ljudi koji nisu opterećeni bogatstvom na zemlji, koji daju siromasima su sveci. Svetac je čovjek za kojega je život na zemlji samo privremen i priprava za vječni život”, naglasio je dr Ivančić. Na završetku misnog slavlja, župljanka iz Čerina, pred mnoštvom je izmolila molitvu za svećenike koji su proslavili 25. godina svećenstva, kako bi oni nastavili služiti narodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?