POBJEDA GOSTIJU

Partizan za nijansu bolji od momčadi Širokog brijega

široki
Tomislav Miličević
13.11.2011.
u 21:50

Igrači Širokog Brijega nekoliko su puta stizali prednost gostiju, čak su u jednom dijelu utakmice bili u vodstvu, ali gosti su ipak na kraju bili uspješniji

Pred oko 4500 gledatelja u 7. kolu regionalne ABA lige Partizan je pobijedio Široki. Široki je dosta nervozno otvorio susret. Igrači Ivana Velića promašili su nekoliko napada, a prvi koš postigao je Vladović šutom za tricu u 4. minuti utakmice.

U prvoj četvrtini Partizan je imao gotovo stalnu prednost, Širokobriježani su tek jedanput uspjeli na 9-9 izjednačiti rezultat. Gosti iz Beograda, unatoč obostrano nervoznoj igri, u finišu prve četvrtine bolje su se snalazili i završili je prednošću od pet poena. U drugoj četvrtini gostujuća momčad nastavlja s uobičajenom igrom, po oprobanom receptu upošljavajući visoke igrače pod obručem. Deković i Raduljica su se puno bolje snalazili od centara domaćina, pa su Beograđani sredinom druge četvrtine imali prednost od devet poena, 21-30. Kada se očekivalo da će euroligaš iz Beograda razbiti igru domaćina, igrači Ivana Velića hvataju ritam i preko vanjskih igrača Vladovića, Peršića, Piletića, a u finišu prvog poluvremena i Šakića, uspijevaju se u potpunosti približiti Partizanu.

Dvadeset sekundi prije kraja prvog poluvremena Šakić je tricom izjednačio rezultat na 32-32, a da je Planinić bio uspješan u posljednjem napadu Širokog, domaća momčad je na odmor mogla otići i s prednošću. Upravo je koševima Planinića na početku drugog poluvremena Široki prvi put i poveo. Prednost domaćina nije dugo trajala jer Partizan pravi niz od 9-0 i stječe prednost 41-34.

Nekoliko koševa Piletića i odličnog Peršića koji je odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je došao u Široki, domaćini su snizili prednost na 43-41. U finišu 3. četvrtine nekoliko pogrešaka u predaji lopte i dvije-tri dvojbene odluka suca Šutulovića, Partizan je otišao na prednost od 9 koševa. Sredinom posljednje četvrtine Široki se ponovno približava i dolazi na minus 3 poena. No, partizanovci ponovno loptom pod koš visokim igračima dolaze na prednost od 10 koševa. Bio je to i kraj nadanja da bi Širokobriježani mogli nešto više učiniti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije