Suđenje Paravinji

Paravinjina predstava: Traži novog odvjetnika, suđenje odgođeno

dragan paravinja (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/8
Autori: Frane Šarić, luc
01.03.2012.
u 09:00

Sutkinja je odgodila glavnu raspravu dok se Paravinji ne odredi drugi odvjetnik po službenoj dužnosti

9.50 sati Nakon izlaska iz suda obitelj Antonije Bilić odbila je komentirati događaje iz sudnice, a novinarima je prišao, kako se sam predstavio, 86-godišnji  Marko P. vidovnjak s Imotskog područja, koji je rekao da je obitelj Bilić tražila njegovu pomoć

Ovaj 86-godišnjak je govorio pomalo nesuvislo i rekao kako je Antonija Bilić živa i da je u mjestu Polača, ali da je problem u tome što postoje tri Polače.

Zahtjev za izuzećem Šibenskog suda kao i činjenicu da mu je Paravinja otkazao punomoć komentirao je odvjetnik Branko Baica.

- Mislim da je Paravinja zatražio izuzeće suda jer vjeruje da je na sudu pritisak budući da se događaj zbio na šibenskom području, rekao je Baica i dodao da je Paravinja htio imati više kontakata s vanjskim svijetom osim jednom tjedno i brojeve koji su mu bili dozvoljeni.

Zahtjev Paravinje za njegovim izuzećem Baica je komentirao tvrdnjom da on nije pogodovao tužiteljstvu, a na upit radi li se o Paravinjinu zavlačenju Baica je odgovorio kako je s tim zahtjevom Paravinja dobio na vremenu jer će novom branitelju trebati određeno vrijeme da se pripremi za slučaj.

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić kazao je da je očekivao da glavna rasprava počne, ali da je Paravinja iskoristio svoje zakonsko pravo. Očekuje nastavak suđanja, a to bi se prema prvim procjenama trebalo dogoditi u roku od mjesec dana.

9.20 sati Na zahtjev obrane Paravinji su skinute lisičine. Paravinji se sudi za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić te za još jedan pokušaj silovanja.

Paravinja je tražio izuzeće suda, a ne želi ni da ga brani Branko Baica.

– Ja uopće ne znam zašto je podignuta optužnica i mislio sam da će ovaj cirkus prestati – rekao je Paravinja koji je za svog odvjetnika rekao da radi za optužnicu i sud.

Na upit sutkinje Nikolac zašto to tek sada traži, Paravinja je odgovorio da nije imao mogućnosti šest mjeseci nikoga kontaktirati.

Nakon toga odvjetnik Branko Baica zatražio je da ga se razriješi dužnosti što je sutkinja i prihvatila te je odgodila glavnu raspravu dok se Paravinji ne odredi drugi odvjetnik po službenoj dužnosti.

Rekla je da će to biti u najkraćem mogućem roku i upozorila Paravinju da, ako u tom roku ne nađe branitelja, više neće dopustiti odgađanje rasprave.

Sutkinja je tijekom rasprave Paravinji rekla da mu je bio omogućen kontakt s obitelji.

Obitelj nestale Antonije Bilić šutke je promatrala događaje u sudnici, a nakon izlaska Ana Bilić, sestra nestale Antonije, rekla je novinarima:

– Oprostite, ali stvarno vam nemam ništa za reći.

9 sati  Na županijskom sudu u Šibeniku počelo je suđenje Draganu Paravinji, optuženom za ubojstvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić. Sudskim vijećem predsjeda sutkinja Nives Nikolac. Suđenju nazoči obitelj maloljetne Drnišanke koja je nestala 7. lipnja prošle godine nakon što je ušla u Paravinjin kamion na čikolskom mostu.

Gotovo je devet mjeseci prošlo od njezina nestanka na čikolskom mostu na kojem je autostopirala i ušla u Paravinjin kamion, a da se ne zna što je optuženi učinio s njezinim tijelom.

Zbog nestale djevojke bila je pokrenuta najveća potraga u povijesti Hrvatske. Policija je isušivala jezero Brljane kod Krke, uz trasu kojom je vozio Paravinja "češljao" se nekoliko puta nepristupačan teren po Dalmatinskoj zagori kako bi se pronašlo tijelo, no sve je bilo – neuspješno.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije