VATIKAN

Papa zaredio 10 svećenika među kojima i Hrvata Ivana Mladinea

papa franjo, ređenje (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
21.04.2013.
u 13:05

Imajte uvijek pred očima primjer Dobrog Pastira koji nije došao da bude služen, već da služi i pokuša spasiti što je već bilo izgubljeno - poručio je papa Franjo.

VATIKAN – Budite pastiri, a ne funkcionari, poručio je papa Franjo svećenicima u homiliji tijekom današnje svečane mise u bazilici sv. Petra na kojoj je zaredio desetoricu svećenika među kojima i Hrvata Ivana Mladinea.

- Imajte uvijek pred očima primjer Dobrog Pastira koji nije došao da bude služen, već da služi i pokuša spasiti što je već bilo izgubljeno - poručio je papa Franjo.

Među desetoricom zaređenih svećenika šestorica su Talijani, dvojica Indijaca, te po jedan Argentinac i Hrvat. Svećenikom je danas postao 28-godišnji Splićanin Ivan Mladineo, koji već ima starijeg brata svećenika Nikolu, te dvije sestre Mihaelu i Gabrielu koje su u karmelićanskom redu, u samostanu u španjolskoj Avili. Don Ivan studira u dijecezanskom kolegiju “Redemptoris Mater” u Rimu, te će biti svećenikom u rimskoj biskupiji.

>>Malala, papa Franjo i Jay-Z među sto najutjecajnijih po Timeu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?