Putovanje u srpnju

Papa putuje u Rio de Janeiro, prvi put službeno napušta Italiju

PAPA
08.05.2013.
u 09:42

U 17 sati po lokalnom vremenu u parku palače Guanabara priređena je dobrodošlica papi, koji će nakon održanog govora posjetiti brazilsku predsjednicu Dilmu Rousseff. Franjo će odsjesti u rezidenciji Sumaré u Riju.

Na svoje prvo putovanje izvan Italije papa Franjo ide u Rio de Janeiro od 22. do 29. srpnja na Međunarodne dane mladeži (Gmg), potvrdio je Ured za tisak Svete Stolice koji je objavio i detalje toga putovanja. Papa Franjo krenut će iz rimske zračne luke u Ciampinu 22. srpnja u 8.45 sati da bi stigao poslije podne u zračnu luku Galeao / Antonio Carlos Jobim u Rio de Janeiru. U 17 sati po lokalnom vremenu u parku palače Guanabara priređena je dobrodošlica papi, koji će nakon održanog govora posjetiti brazilsku predsjednicu Dilmu Rousseff. Franjo će odsjesti u rezidenciji Sumaré u Riju.

U srijedu 24. srpnja u 8.15 sati papa će helikopterom otići do svetišta Naše Gospe od Ukazanja u kojem će se održati misa, a poslije podne će posjetiti bolnicu Sao Francisco De Assis u kojoj će održati govor. Dan poslije papi će biti predani ključevi grada uz blagoslov olimpijskih zastava. Nakon toga posjetit će zajednicu Varginha (Manguinhos), dakle nakon 33 godine jedan će papa posjetiti jednu favelu, ovoga puta u sjevernoj zoni Rija. Navečer će se papa Franjo sastati s mladeži na čuvenoj Copacabani i održati govor. U petak će cijeli dan provesti s mladima. U parku Quinta da Boa Vista mladi će se ispovijedati. Papa će se sastati i s mladim zatvorenicima, s mladim vjernicima ručat će u apostolskoj palači San Joaquin, a u 18 sati s njima se sudjelovati na Križnom putu.

U subotu 27. srpnja koncelebrirat će misu u katedrali San Sebastiano s brazilskim biskupima u povodu 28. međunarodnog dana mladeži, a u 11.30 sati u gradskom kazalištu Rio de Janeira održat će govor brazilskim čelnicima. Navečer su predviđeni molitva s mladima na Campusu Fidei u četvrti Guaratiba i papin govor. U nedjelju 28. srpnja u 10 sati održat će se svečana misa na Campusu Fidei, a poslije podne sastat će se s organizatorima Dana mladeži. U 18.30 sati predviđena je ceremonija oprosta na međunarodnoj zračnoj luci u Rio de Janeiru i papin zaključni govor na tom putovanju. Dolazak papina zrakoplova u Rim predviđen je 29. srpnja u 11.30 sati.

>>Papa Franjo napravio sendvič za gardista na straži

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?