Poziv na molitvu

Papa Franjo: Molite li pokoji puta unutar obitelji?

papa Franjo
Reuters/Pixsell
27.10.2013.
u 12:38

- Kršćanske obitelji su misionarske u svakodnevnom životu, radeći stvari koje rade svakog dana stavljajući na sve sol i kvasac vjere - kazao je papa Franjo.

Prava radost dolazi iz dubokog sklada među osobama, kazao je papa Franjo u homiliji tijekom današnje mise na Trgu sv. Petra na dan obitelji u povodu godine vjere. Sinoć se papa Franjo susreo na Trgu sv. Petra s obiteljima iz 75 zemalja, a danas je predvodio misu posvećenu obiteljskom životu. Današnjoj misi prisustvovalo je više od sto tisuća vjernika.

- Kršćanske obitelji su misionarske u svakodnevnom životu, radeći stvari koje rade svakog dana stavljajući na sve sol i kvasac vjere - kazao je papa Franjo. Prava sreća nije nešto površinskog, ne dolazi od stvari ili slučajnih okolnosti, već dolazi iz "dubokog sklada među osobama, koji svi osjećaju u srcima i koji stvara osjećaj ljepote u zajedničkom bivstvovanju, u uzajamnom podupiranju u životnom hodu", kazao je Franjo.

"Molite li pokoji puta unutar obitelji?“, pitao je Franjo i pozvao na molitvu unutar obitelji, neka se muž mili za ženu, žena za muža i svatko za svakoga. Zatim je naglasio kako i unutar obitelji treba imati strpljenja, ono strpljenje koje ima Bog. Potrebno je imati strpljenja, ljubav je strpljenje.

Franjo je kazao kako su tri riječi ključne za skladan suživot u obitelji: molim, hvala i oprosti. Uvijek se treba zamoliti i zahvaliti, a ako se pogriješi pitati za oproštenje.

Papa Franjo je u protekla dva dana govorio o kršćanskoj obitelji. Kazao je kako se kršćanske obitelji prepoznaju po vjernosti, svjedočenju i otvorenosti za život, te istaknuo dimenziju zajedništva u obitelji, posebno u ovo doba u kojemu prevladavaju pravâ pojedinaca. U obitelji se uči voljeti, osobe u njoj razgovaraju, žrtvuju se jedna za drugu i ona je pokretač svijeta i povijesti.

Kršćanski bračni par svjedoči kako je ženidba, pošto je sakrament, temelj na kojemu se osniva obitelj, rekao je papa Franjo.

Dakako, u braku ima problema, različitih stajališta, ljubomore, pa može doći i do svađe, napomenuo je Papa uoči sinoćnjeg susreta s obiteljima. Posebnu pažnju posvetio je mladim bračnim parovima kojima poručuje kako nikada ne bi smjeli završiti dan bez pomirbe. Sakrament ženidbe obnavlja se u tom činu pomirenja, nakon neke rasprave, nesporazuma, skrivene ljubomore, pa i grijeha, valja se pomiriti, to ujedinjuje obitelj, poručuje papa Franjo.

>>Papa suspendirao rastrošnog njemačkog biskupa

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije