37 godina zatvora

Palio ju je užarenom žicom, obrijao joj je kosu i tukao satima

'19.02.2013., Zagreb - Na Zupanijskom sudu procitana je presuda Fejzi Hodicu optuzenom za ubojstvo supruge. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
19.02.2013.
u 18:00

Hodić je mrtvu i premlaćenu suprugu položio na krevet svog sina te je drugo jutro s krvavim predmetima i posteljinom zamotao i bacio u kontejner

Tata je jako puno i jako često tukao mamu. Tu rečenicu izgovorio je 14-godišnji dječak koji je godinama gledao kako njegov otac Fejzo Hodić (47) zlostavlja njegovu pomajku mlateći je čim god stigne. Žrtva nasilja – koje se događalo od 2001. pa sve do siječnja 2012. kada je Mina Hodić brutalno ubijena nakon što se njezin suprug na njoj satima sadistički iživljavao: obrijao joj je kosu i trepavice, ruke, noge i usta zalijepio joj je samoljepivom trakom, tukao ju je rukama, nogama, raznim predmetima, uključujući i drvene noge od stola, držao joj nož pod vratom te je na koncu užarenom žlicom palio po tijelu nanijevši joj opekline drugog stupnja, a potom je mrtvu i premlaćenu položio na krevet svog sina te je drugo jutro s krvavim predmetima i posteljinom zamotao i bacio u kontejner pred zgradom u kojoj su živjeli – bio je i 14- godišnjak.

Izgladnjivao sina

Jer čovjek kojeg on zove ocem psihički ga je zlostavljao, izgladnjivao, tukao, i to ponajviše onda kada je dječak, inače dijete s blagom mentalnom retardacijom, od batina pokušavao spasiti svoju pomajku.

Zbog strave koja se, kako se moglo čuti u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, ne može vidjeti čak ni u filmovima, Hodić je danas nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 37 godina. Hodić je sve strahote svog čina, sada uobličenog u nepravomoćnu presudu, saslušao nepomično, bez ijedne jedine emocije. Jedino što je na kraju svega želio bilo je da ga se što prije uputi na izdržavanje zatvorske kazne.

A horor, koji je okončan jednim od, kako je rekla sutkinja, najstravičnijih ubojstva kojima se sud do sada bavio, počeo je još 2001. Od tada pa do dana ubojstva Hodić je svoju ženu mlatio, zlostavljao, tjerao je da pije alkohol i tablete, a sve u pokušaju da joj, kako je kazala sutkinja, uništi identitet.

Bježala i vraćala se

– I u tome ste uspjeli. Jer, iako je nebrojeno puta bježala, pa čak i u Njemačku na nekoliko mjeseci, iako se obraćala Centru za socijalnu skrb tražeći pomoć, uvijek vam se vraćala. Nekad iz ljubavi prema djetetu, a nekad i samovoljno. To je tipično ponašanje žrtve koju nasilnik uvjeri da je ona kriva. A vi ste se prema njoj ponašali onako kako se ljudi ne ponašaju ni prema životinjama, tretirajući je kao predmet. Način na koji ste je ubili vrlo je okrutan, sve je to trajalo satima i ona je patila, a samo se može zamisliti koliko – kazala je sutkinja. Hodić je u početku nijekao djelo, no na koncu je ipak priznao da je ubio suprugu tvrdeći da ne zna kako se sve dogodilo.

>> F. Hodiću koji je ženu ubio nogom od stola jednomjesečni pritvor

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?