Troje privedenih

Pali gay poljupci pred katedralom! Privedena tri maloljetnika (14)

Poljubac dva gay prosvjednika
Foto: Tanja Božić
1/18
12.01.2013.
u 15:32

Pred katedralom ja pao prvi poljubac između dviju djevojaka. Branitelji viču "ubij p****!

16: 05 Skup je završio u 16 sati. Gay prosvjednike će policija razvesti maricama zbog sigurnosti. Pripadnike braniteljskih udruga još drže u kordonu. Čisti se prostor oko Dolca, a ima dosta pripadnika navijača. Na policiju i novinare su poletjela jaja.

15: 52 Gay prosvjednici organizirano odlaze uz poruku da će mrzitelje ostaviti same sa sobom.

15:44 Privedeno je troje protivnika gay skupa, svi 14-godišnjaci jer su bacali jaja i upaljače. Pozvat će roditelje po njih, a gonit će ih prekršajno.

15:35 Jedan od prosvjednika iza LGBT zajednice, Mateo Popov, rekao nam je da je po njihovim procjenama bilo 200 pripadnike njihove zajednice te da je zadovoljan skupom. Uvrede smo ignorirali, šaljemo im ljubav i puse. Uspjeli smo jer smo okupili gay osobe ali i ljude koji nas podržavaju i poslali poruku ljubavi koja glasi - Mladi niste sami

15:25 Poljubila su se i dvojica mladića, Josip i Luka.

15: 23  Gay prosvjednici: Bozaniću došli smo u tvoje dvorište podsjetiti te na Isusove rijeci ljubi bližnjega svoga. Mi smo na strani pravde, nećemo se nikad predati! Ne bojimo se. Nećemo odustati. Zagrlite se, plešite!

Branitelji: To je fašizam, nemate vezes demokracijom, nametenje rodne ideologije!

15: 16  Pala prva pusa između dviju djevojaka

Odgovor branitelja: Ubi, ubi p****!

Pokazali su srednji prst i okreću leđa gay prosvjednicima!

15:10 LGBT : Dođite svi, podržite ljubav, pratite pozivu, pratite naše zastave. Mržnja nije obiteljska vrijednost

Branitelji okrenuli leđa gay prosvjednicima i mole se licem prema katedrali

14:55  LGBT zajednice: Ljubi bližnju svoju. Ovo je skup ljubavi! Okupite se, pokazite što je ljubav!

Pokažimo što znači ljubav

Braniteljske udruge: Hrvatska, Hrvatska.

Zovi samo zovi.., vi niste Hrvatska!

14:52  Ispod kipa Gospe se okupilo oko 20-ak pripadnika LGBT zajednice koji nose zastave i transparente na kojma piše "Ja sam muškarac s vaginom" i "Crkva štiti pedofile". Marko Jurčić, njihov glasnogovornik, kaže da bi ih trebalo biti oko stotinu.

Branitelja ima oko tri stotine i oni se nalaze ispred katedrale. Interventna policija je okrenuta prema njima, što je posebno naljutilo branitelje. Branitelji su prilično agresivni te vrijeđaju i novinare. Neki od njih tvrde da su bili i zapovjednici postrojbi te govore da su se oni došli ovdje moliti te da ovo nije prikladno mjesto za prosvjed gay zajednice. Poručuju 'Ne mogu oni na Gospu, Gospa je naša'

14:25 Braniteljske udruge, volonteri i članovi dijele naljepnice svojih udruga.

Policajci su vozilima zatvorili krug oko prikaza katedrali.

Kordon interventne policije sa štitovima okrenut je prema katedrali. Ima već stotinjak okupljenih no većina su policajci, novinari i članovi braniteljskih udruga. Dio branitelja je bio u katedrali, sada izlaze.

14:15 Iz Zagrebačke nadbiskupije nam kažu kako nemaju ništa ni s jednim od prosvjeda.

 - Ograđujemo se od oba prosvjeda i stalo nam je samo do dostojanstva kaptolskog trga koji ne smije biti narušen. Dođe li do bilo kakvih incidenata, unaprijed se ogradjujemo od njih jer nemamo veze ni s jednom ni s drugom stranom - kažu nam neslužbeno na Kaptolu neposredno uoči prosvjeda.

14:06 Policije, pripadnika interventne ima na svim prilazima Kaptolu, a pred samom katedralom i 20-tak vozila te marica. Policajci su u punoj spremi sa pancirkama, štitnicima i šljemovima.

S prilaza od Dolca okupljaju se gradjani, no više je znatiželjnika išetaca koji se zaustavljaju i raspituju ponukani okupljanjem policije. Ima i turista koji ulaze u katedralu.

Prilazi Kaptolu iz Stare Vlaške, Pod zidom te s gornje strane su pod nadzorom interventne policije, no nikog ne zaustavljaju. Organiziranih skupina jos nema, osim nekolicine starijih građana koji su stigli opremljeni zastavicama.

13:52 Danas u 15 sati održat će se ispred zagrebačke katedrale prosvjed ''Ljubi bližnjeg svoga pred katedralom' u sklopu kojeg će se održati masovno gay ljubljenje. Naša reporterka na terenu javlja da su prilazi katedrali puni interventne policije i policijskih marica.

"Pokažimo da hrvatske lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba. Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se naše ljudsko dostojanstvo pogazi! Pokažimo da se ne plašimo braniti svoja prava! Pokažimo da se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo", apelirali su članovi Pridea u svom pozivu.

>> 'Ignorirajte prosvjed i provokacije te ostanite dostojanstveni'

S Kaptola smo neslužbeno doznali da su zatražili zaštitu policije te poručili vjernicima i turistima da će neometano moći doći u samu katedralu.

Ispred zagrebačke katedrale pozvani su i branitelji da "mirno obrane našu Crkvu od besramne uvrede", kako stoji u SMS poruci koja kruži sa potpisom Hvidre. Odgovor je to na, kako stoji u SMS-u, gay pride provokaciju kojom se želi " vrijeđati i napadati našu Crkvu i vjeru". Na okupljanje se poziva u 14.30 sati.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije