sukob u kašmiru

Pakistanski vojnik poginuo u sukobu Indije i Pakistana

kašmir (1)
Reuters/PIXSELL
07.01.2013.
u 07:37

Indijci tvrde da su Pakistanci zapucali prvi, iz čista mira. Na indijskoj strani nije bilo žrtava

U noći sa subote na nedjelju u Kašmiru je došlo do sukoba između Indije i Pakistana pri čemu je ubijen najmanje jedan pakistanski vojnik, a što se točno dogodilo ovisi o izvoru, prenosi CNN. Pakistanska vojska tvrdi da su indijske snage prešle nadzornu liniju koja služi kao indijsko-pakistanska granica u Kašmiru, regiji na koju obje zemlje polažu pravo, i napale vojnu postaju.

- Pakistanske vojne snage učinkovito su odgovorile i uspješno odbile napad - poručili su Pakistanci, dodavši kako je jedan njihov vojnik ubijen, a drugi kritično ozlijeđen.

Indijsko ministarstvo obrane tvrdi da su pakistanski vojnici iz čista mira zapucali na indijske vojne postaje na sjeveru Urija, sektora Kašmira koji je pod indijskom kontrolom. Na to su indijske snage navodno odgovorile istom mjerom i prisilile Pakistance na prekid vatre. General-bojnik V. G. Khandare također je rekao kako je u sukobu poginuo jedan pakistanski vojnik te dodao kako na indijskoj strani nije bilo žrtava.

>> Vatrena stihija poharala indijski hram star 200 godina

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije