MIRSAD PURIVATRA

Ovogodišnji SFF je veći i kvalitetniji od dosadašnjih izdanja

sff
VL FOTO
29.07.2011.
u 11:59

Purivatra smatra da je SFF prepoznat iz čitave Europe i svijeta kao glavno mjesto gdje se susreće region.

"Sve ono što smo planirali za Festival u potpunosti je ispunjeno i možemo konstatirati da je ovogodišnji SFF bio i veći i kvalitetniji u odnosu na sva dosadašnja izdanja", kazao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra, dajući kratku ocjenu 17. najvećeg regionalnog festivalskog maratona dva dana pred njegovo zatvaranje.

On je istaknuo da i broj gostiju i oko 800 akreditiranih predstavnika medija iz 35 zemalja samo pokazuje da je Sarajevo Film Festival definitivno postao mjesto susreta i promocije novih projekata iz regiona.

Purivatra smatra da je SFF prepoznat iz čitave Europe i svijeta kao glavno mjesto gdje se susreće region.

"Važno je da dolazi nova generacija filmskih stvaralaca i da je SFF ove godine kroz sve svoje takmičarske programe predstavio novu generaciju mladih autora i debitantskih ostvarenja iz regiona i mislim da je to najveća vrijednost ovogodišnjeg Festivala", kazao je on.

Dodao je da SFF time promovira regionalnu i svjetsku scenu, te da mnogi autori rade između sebe zajedno, što je znak da region živi te da je SFF postao mjesto koje ih okuplja.

Kada je riječ o kiši koja je dominirala govoto svih festivalskih dana, Purivatra podvlači da za posljedicu nije bilo nikakvih nepredviđenih situacija, jer su bila  obezbijeđena "kina u rezervi" gdje je publika išla, te ružno vrijeme nije uspjelo poremetiti planirane projekcije.

"Možda je kiša jedino malo poremetila atmosferu u gradu i druženja, ali mislim da je Festival logistički u potpunosti bio spreman i iskoristio sve rezervne prostore koji su se pokazali idealnim", zaključio je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije