Prepoznatljivost

Otvoreni 6. dani Tolise

Tolisa
01.06.2012.
u 10:16

Umjetnički, kulturni, sportski i gospodarski brend Tolise, općine Orašje i PŽ-a

-Zaklada Terra Tolis, od 2007.u kontinuitetu organizira manifestaciju Dani Tolise, koja je svojim bogatim kulturno-umjetničkim i sportskim sadržajima postala prepoznatljiva i izvan granica bosanske Posavine. Šesti po redu, Dani Tolise održavaju se u godini obilježavanja 20.godišnjice početka Domovinskog rata i osnivanja HVO-a, te će i dio sadržaja manifestacije biti u znaku sjećanja na taj, za nas izuzetno težak, ali i ponosan period hrabrosti i zajedništva iz povijesti naše Tolise, Orašja i Posavine, istaknuo je na otvorenju 6. dana Tolise predsjednik Organizacijskog odbora Željko Nedić i zaželio srdačnu dobrodošlicu u dvorani restorana Dvor u Tolisi.

Bogatstvo i potencijal

Manifestacija predstavlja ogromno bogatstvo i potencijal Tolise, općine Orašje, PŽ-a i šire zajednice koja je za šest godina postojanja zauzela značajno mjesto u paleti ponude kulturnih sadržaja Posavine. U dosadašnjim manifestacijama sudjelovalo je više od 60 kulturno-umjetničkih društava, 50 književnika i pjesnika, mnogobrojni članovi sportskih društava, a sve s ciljem poticanja i unapređenja kulture i umjetnosti, sporta i rekreacije, te domaće radinosti u Tolisi i širem području, očuvanja i zaštite povijesno kulturne baštine, te poticanja izdavačke djelatnosti. Na ovogodišnjim Danima svoje mjesto dobila je i likovna kolonija župe Hrvatska tišina koju je predstavio župnik fra Joso Oršolić. Uspjeh Dana Tolise, pored angažmana i pomoći Tolišana, uvelike doprinose sponzorstva i pokroviteljstva s razine općine, županije i Federacije, a od ove godine i razine BiH, kroz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, u čije ime je Dane Tolise otvorio njegov izaslanik Nikola Lovrinović. -Zadovoljstvo mi je i čast uime Vjekoslava Bevande otvoriti manifestaciju na kojoj sam prvi put i odmah sam se uvjerio da Tolisu vrijedi posjetiti i u njoj boraviti. Ovu manifestaciju vrijedi podržavati da doživi 66. rođendan i ovom prigodom donosim vam pozdrave od Vjekoslava Bevande koji će sigurno doći u Tolisu, ali u svemu ste najvažniji vi koji ste sve pokrenuli i koji svakodnevno živite s Danima Tolise, poručio je Lovrinović.

Duhovnost naroda

U ime Franjevačke zajednice, nazočne je pozdravio fra Marijan Živković gvardijan Franjevačkog samostana Tolisa, izražavajući radost i ponos predstavljanjem baštine i kulture ovoga kraja, prožeto duhovnošću naroda u Posavini. -Mi svećenici koji živimo na ovom području smo kao osnova jedne tkanice, osnova kroz koju se prožimaju niti ovoga naroda koji je ugrađivao svoju kulturu i duhovnost. Sve je to sraslo i postalo jedinstveno, što svi skupa nosimo i ponosimo se time kada to bogatstvo predstavljamo sebi, ali i drugima koji dolaze u naše krajeve, istaknuo je gvardijan.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolovoz
18:42 01.06.2012.

vezan sam od rodjenja za tolisu iako sam vec 32 god.na privremenom radu ludo sam sretan zbog ove manifestacije-neka se pokaze ono dobro ,vrijedno i korisno cestitam organizatorima i suucesnicima a poseban pozdrav dragom puku----otisao sam davno ali ne i potpuno-nikada

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije