Zenica

Otvorena izložba “Vjera na teritoriju BiH” don Ivana Ravlića

Izložba
23.11.2012.
u 10:45

Autor je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije poznat po širokom opusu

Zanimljiva i nad sve vrijedna izložba fotografija i sakralnih eksponata “Vjera na teritoriju BiH” autora don Ivana Ravlića otvorena je u Muzeju grada Zenice. Izložba je prvotno trebala biti postavljena u Katoličkom školskom centru “Sv. Pavao”, no na inicijativu ravnatelja Centra don Ante Ledića, predsjedatelja Odbora za međureligijsku suradnju Zenice i uz prihvaćanje direktora Adnadina Jašarevića, izložba je prihvaćena i otvorena u Muzeju grada Zenice. “Cilj ove izložbe je povezati i ujediniti narode u njihovoj kulturnoj i vjerskoj raznolikosti”, kazao je don Ledić.

Međureligijska suradnja

U svom kratkom obraćanju don Ivo Ravlić poručio je brojnim posjetiteljima da „izložba fotografija i sakralnih eksponata ne pokazuje samo bogatstvo, nego i kulturni utjecaj i pečat koji je religija dala na prostoru BiH, u kojoj se i mi večeras i svi zainteresirani idućih dana mogu i osobno uvjeriti te obogatiti tom spoznajom“.

Vrijedni projekt

Don Ivo Ravlić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, poznat je po svom širokom opusu pisanja – članaka, eseja, knjiga, organiziranja izložbi, pokretanja župnih časopisa, zalaganja za dijalog i ekumenizam. A da bi, na tom planu, učinio i nešto više, započeo je s prikupljanjem sakralnih, religioznih eksponata, a u realizaciji vrijednog projekta krenuo je sredinom prošlog desetljeća. Kruna njegovog rada je izdavanje kataloga “Sakralni i religiozni eksponati vjere na teritoriju BiH”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?