VRATA U EUROPU

Otvoren je GP Bijača vrijedan 8 milijuna maraka

Bijača
29.06.2013.
u 10:23

Granični prijelaz Bijača, između ostalog, ima pet ulaznih i pet izlaznih trakova, dva carinska terminala, čvrste objekte za carinsku službu, graničnu policiju i inspekcijske službe, vlastiti energetski blok, kao i objekte za pregled vozila

Novoizgrađeni Granični prijelaz Bijača jedan od dva međunarodna granična prijelaza kojim će biti dopušten promet putnika i svih vrsta roba, uključujući i robe biljnog i životinjskog podrijetla, jučer je i službeno otvoren. Prigodne govore ovom prilikom su prisutnima uputili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH Nikola Špirić i direktor te uprave Miro Džakula.

Doprinos ekonomiji

“Iskreno vjerujem kako je Uprava za neizravno oporezivanje ovim graničnim prijelazom dala jedan veliki doprinos ekonomiji BiH. Učinili smo zaista sve da u potpunosti i spremno dočekamo granice Europske unije na granici BiH. Svjesni smo kako će naš kvalitetan pristup i kvalitetan rad pružiti veliku pomoć Carinskoj službi RH koja postaje članica EU. Naša dosadašnja iznimno dobra saradnja bit će zasigurno još i bolja”, kazao je ovom prilikom Džakula. Predsjednik Upravnog odbora UNO-a BiH Nikola Špirić u svome govoru je kazao kako će Granični prijelaz Bijača zajedno s Graničnim prijelazom Gradiška, nakon što se i on obnovi, biti prijelazi koji će, opremljeni s inspekcijskim nadzorom u skladu s europskim standardima, omogućiti nesmetan promet ljudi, roba i usluga u skladu s europskim standardima.

Bliže EU

“Prilikom otvaranja ovog graničnog prijelaza našu zemlju svakim danom približavamo EU i ove granične prijelaze trebamo smatrati privremenim rješenjima koja trebaju kratko trajati, te da što prije i naša zemlja postane punopravna članica EU-a”, kazao je Špirić. Količina robe koja će preko ovoga graničnog prijelaza prometovati u smjeru EU ovisi o dobrim politikama nadležnih tijela u kreiranju povoljnog poslovnog udruženja i poduzimanju drugih mjera u poticanju razvoja privatnog sektora, odnosno stimulacije kvalitetne proizvodnje u BiH koja će naći svoje mjesto na tržištu EU-a”, kazao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda dodavši da je otvaranje graničnog prijelaza dokaz “da znamo i možemo ako hoćemo”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?