Uplakani otac

Otac Luke Bojovića: Nema on veze s ubojstvima i drogom!

\'bojovic\'
VL
19.02.2012.
u 10:04

- To su budalaštine - kratko je opisao uhićenje sina Luke Bojovića, donedavno jednog od najtraženijih ljudi s područja bivše Jugoslavije Vuk Bojović.

Vuk Bojović, otac nedavno uhićenog Luke Bojovića, za Večernji list kroz suze kaže da se više godina nije vidio ni čuo sa sinom. Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog zoološkog vrta, u razgovoru za naš list zamolio je medije da ga puste na miru.

– Svi znaju više od mene. Svi pišu i lažu. Zašto me pitate o sinu kada vi sve znate? Nemojte mi stajati na muku, molim vas – rekao je Bojović prije nego što je zaplakao. Bojović je prije optužio bivšeg srbijanskog ministra policije Dragana Jočića jer se on, kao direktor zoološkog vrta, zamjerio Jočićevoj supruzi kada je imenovana za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. S njom je, kako kaže, imao probleme oko zoološkog vrta.

– Zbog toga su kasnije Luki namjestili pokušaj ubojstva Tadića, Tome Nikolića, povezivali ga s Borikom... Pa dokle više s budalaštinama? – rekao je Bojović stariji koji je jednostavno slijep na sinove kriminalne aktivnosti.

Medvjedić Kapetana Dragana

Sukob, kako je i sam Vuk Bojović otkrio, sa suprugom bivšeg ministra policije počeo je još 2007. godine, poslije tragične pogibije mladića koji je upao u kavez s medvjedima. Gradska vlast tada ga je optužila da je on država za sebe i da neće razgovarati sa stručnjacima Zavoda za zaštitu spomenika, na čijem je čelu bila Jočićeva supruga. On je s druge strane odbacio optužbe kao netočne, niječući bilo kakvu krivnju zoološkog vrta za ono što se dogodilo i optužujući gradske vlasti da im je jedini cilj njegova smjena. Zbog tog sukoba Bojović je rekao da se njegovu sinu “pakiraju” svi mogući zločini. Inače, bivšem ministru policije Draganu Jočiću, koji je nepokretan od 2008. godine kada je doživio tešku prometnu nesreću, pojačano je policijsko osiguranje zbog optužbi koje je na njegov račun izrekao Vuk Bojović. Policija ih je očito ozbiljno shvatila. Bojović je istaknuo da Luka nema nikakve veze s drogom i kako je on svoje prijatelje tukao zbog tog poroka. On je naveo da je Lukina žena još otprije živjela u Španjolskoj s njihovim djetetom te da su ona i njegov sin razvedeni.

– Čuo sam se s njom i rekla mi je da joj policija nije dopustila posjetiti Luku prije prebacivanja u Madrid – rekao je Bojović. Inače, Vukosav (Vuk) Bojović postao je direktor zoološkog vrta 1986. godine. On objašnjava da je zbog prirode svog posla upoznao mnogo ljudi. Recimo, Kapetan Dragan darovao je za vrijeme rata beogradskom zoološkom vrtu medvjedića pronađenog u blizini Knina, koji je postao maskota tamošnjih Vasiljkovićevih jedinica. Nije to bila Bojovićeva jedina veza s jedinicama koje su harale i razarale po bivšoj Jugoslaviji. Mladunče tigra, koje je postalo svojevrstan simbol terora, njegov je dar jedinici Željka Ražnatovića Arkana koji je pak bio krsni kum Luki Bojoviću. Otac i sin Bojović zajedno su bili na komemoraciji povodom Arkanova ubojstva. Direktor zoološkog vrta uvijek se klonio jasnog iznošenja svojih političkih stavova, ali se uvijek o njemu pričalo kao o čovjeku koji ima jake veze gdje je potrebno.

Usluga haaškog optuženika

– Oduvijek je bio majstor općih mjesta i neodređenih zamjenica koji je brižljivo o sebi gradio sliku usamljenog kauboja koji se bori protiv zla, čovjeka koji predano radi svoj posao, ali je zbog toga trn u oku mnogima jer se ovdje nikakav uspjeh ne oprašta – objavljivali su mediji. Ipak, on se pojavio u beogradskoj filijali Pokreta za zajedničku europsku državu Srbiju i Crnu Goru. Osnivači i članovi bili su Ljubomir Tadić, otac predsjednika Srbije Borisa Tadića, akademik Matija Bećković, Luka Karadžić, brat haaškog optuženika Radovana Karadžića... Njegove se veze mogu naslutiti i po tome što je nekadašnji predsjednik Srbije Milan Milutinović, koji je bio optužen u Haagu, 2000. godine pomilovao Luku Bojovića.

– Bojović je 1996. osuđen na tri mjeseca zatvora zbog napada na policajca. Ipak, 1. veljače 2000. Milutinović je donio odluku o pomilovanju i kaznu od tri mjeseca zatvora zamijenio uvjetnom kaznom od četiri godine – rekao je izvor Večernjeg lista.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije