Najava štrajka

Osnovica za obračun plaće zaposlenicima samo 250 KM!?

strajk
VL FOTO
03.01.2012.
u 10:34

Iz sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja ističu da su razočarani ponašanjem Vlade ove županije

Sindikati srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture Srednjobosanske županije uputili su Vladi, političkim strankama, ministarstvu obrazovanja posljednje upozorenje pred generalni štrajk koji je kako oni kažu bio samo privremeno odgođen u svibnju 2011. godine. Predsjednik koordinacije sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja u Srednjobosanskoj županiji tvrdi da Vlada nije ispoštovala ni jedan od dogovora koji su prethodili prekidu štrajka još u svibnju mjesecu ove godine.

Kolektivni ugovor

-Vlada nije primijenila Anekse kolektivnih ugovora koje je potpisala sa nama a primijenila ih je usvojenim Zakonom o plaćama i naknadama policijskih i državnih službenika i namještenika. Dakle prekršila je jedan od najvažnijih zaključaka Skupštine Srednjebosanske županije . Nije donosen i usvojen rebalans proračuna za što je također odgovorna Vlada. Posebno nas boli što je osnovica za obračun plaća svim zaposlenicima u osnovnom i srednjem obrazovanju predložena za naredni period u iznosu od samo 250 KM. To je neprihvatljivo i diskriminirajuće, tvrdi Nedžad Jahić profesor i predsjednik koordinacije sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja u SBŽ.

Prekršene odredbe

Jahić tvrdi da su Vlada Srednjebosanske županije i njen pregovarački tim jednostrano i u potpunosti prekršili sve odredbe potpisanog Protokola sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja/školstva koji je objavljen 25.05.2011. godine u službenim novinama SBŽ te će zbog toga najvjerojatnije stupiti u generalni štrajk

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?