SURADNJA

Osnovati koordinacijsko tijelo za rad s iseljeništvom, ali i lobiranje

sastanak
VL FOTO
28.04.2011.
u 09:53

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović te dopredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto razgovarali su s izaslanstvom gospodarstvenika i uglednih Hrvata o bh. Hrvatima

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović te dopredsjednica ove stranke i predsjednica FBiH Borjana Krišto razgovarali su u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s izaslanstvom gospodarstvenika i uglednih Hrvata iz Savezne Republike Njemačke (medu ostalima i dr. Veselko Jovanović, predsjednik Koordinacije HDZ-a Sj. Rajna-Vestfalija, Niko Ereš, tajnik koordinacije HDZ-a Sj. Rajna-Vestfalija, Franjo Akmadža, tajnik koordinacije HDZ-a središnje Njemačke). Na sastanku o stanju u BiH i položaju hrvatskoga naroda nazočili su i Dragan Bagarić, bivši glavni konzul BiH u Sttutgartu, te Stipe Puđa, urednik i voditelj inozemnog izdanja Večernjeg lista. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović informirao je izaslanstvo o aktualnim političkim prilikama u BiH, s posebnim osvrtom na neravnopravan položaj hrvatskoga naroda, manjkavosti sadašnjeg Izbornog zakona i ustavnog uređenja u BiH, ali i o grubom ignoriranju legitimne izborne volje hrvatskoga naroda u BiH, kriminaliziranju hrvatskoga naroda i Domovinskoga rata.

Jasan stav

Zaključeno je i da međunarodna zajednica nema jasan, zajednički stav o rješavanju problema u BiH te da legitimni hrvatski predstavnici u BiH žele donošenje novog ustava i izbornog zakona kojim će hrvatski narod u ovoj zemlji osigurati istinsku ustavnu ravnopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Danas je u BiH na sceni “cementiranje” dvoentitetske podjele BiH koja uključuje dva entiteta s izrazito srpskom (RS) i bošnjačkom (FBiH) većinom, a gdje se želi svesti hrvatski narod na nacionalnu manjinu, odnosno na “folklornu skupinu” u BiH, navode iz HDZ-a BiH. Izaslanstvo je upoznato i o rezoluciji koja je usvojena na nedavno održanom HNS-u.

Premalo se zna

Predstavnici izaslanstva gospodarstvenika i uglednih Hrvata iz Njemačke istaknuli su kako se općenito među hrvatskom populacijom u Njemačkoj premalo zna o aktualnoj poziciji Hrvata u BiH te da je nužno senzibilizirati njemačku javnost o tom problemu. Naglašeno je da je nužno osnivanje koordinacijskog tijela za lobiranje i rad s iseljeništvom. Na radnom ručku kojem je domaćin bio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić pridružili su se i članovi HDZ-a 1990 na čelu s Božom Ljubićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?