sud odlučio

Osnivač Megauploada ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bijega

kim dotcom,kim schmitz
AFP/PIXSELL
03.02.2012.
u 10:59

– Neću pobjeći. Želim se boriti protiv ovih optužbi. Imam troje male djece. Moja je žena trudna i nosi blizance. Samo želim biti s njima – tvrdi Dotcom

Novozelandski sud složio se s tužiteljstvom i odbio žalbu osnivača Megauploada Kima Dotcoma da ga se pusti uz jamčevinu objašnjavajući kako vjeruje da postoji opasnost da od bijega prije ekstradicijskog saslušanja.

Kim Dotcom, Nijemac poznat i pod imenima Kim Schmitz i Kim Tim Jim Vestor, vraćen je u pritvor, javlja Reuters, u kojemu će biti zadržan sve do 22. veljače kada će se održati ročište o izručenju koje je zatražio SAD.

Ustavni sud potvrdio je presudu nižeg suda jer postoji velika opasnost da će Dotcom, koji ima putovnice i bankovne račune na tri različita imena, pokušati pobjeći iz zemlje. Prema mišljenju suda, Dotcoma ništa osim optužbi i pokušaja povrata imovine ne veže za Novi Zeland.

– Sud je ispravno zaključio da mogućnost bijega ne može biti ublažena nikakvim uvjetima pa čak ni elektroničkim nadzorom – kazala je tužiteljica Anne Toohey.

Tužiteljstvo tvrdi da je Dotcom bio vođa skupine koja je od 2005. kopiranjem i distribuiranjem glazbe, filmova i ostalih autorskim pravima zaštićenih sadržaja bez autorizacije prikupila 175 milijuna dolara.

Dotcomovi odvjetnici tvrde da je njihov klijent samo nudio mogućnost online-pohrane podataka te kako Dotcom odbacuje sve optužbe i svim će se snagama boriti protiv izručenja. Dotcom je sudu naglasio da nema namjeru pobjeći u rodnu Njemačku gdje bi bio siguran od izručenja s obzirom na to da su novozelandske vlasti zamrznule svu njegovu imovinu i zatvorile njegovu tvrtku.

– Neću pobjeći. Želim se boriti protiv ovih optužbi. Imam troje male djece. Moja žena je trudna i nosi blizance. Samo želim biti s njima – tvrdi Dotcom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije