ODGOĐENO SUĐENJE

Optuženi za terorizam odbio doći u Sud BiH

rijad
VL FOTO
24.06.2010.
u 08:47

U Sudu BiH jučer je odgođeno suđenje u slučaju Rustempašić zbog Abdulaha Handžića, koji nije htio izaći iz pritvora

U Sudu BiH jučer je odgođeno suđenje Rijadu Rustempašiću, Abdulahu Handžiću i Edisu Veliću, koji se terete za terorizam. Na optuženičkoj klupi s njima se nalazi i Rijadov brat Muhamed Rustempašić, koji se tereti za organizirani neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Sljedeće ročište odgođeno je za 30. lipnja, i to zbog Handžićeva odbijanja dolaska u sudnicu.

Njegov odvjetnik Milorad Rašević je sudskom vijeću, kojim predsjeda sudac Mirsad Strika, rekao da mu nije poznat razlog zbog kojeg njegov klijent nije želio iz pritvorske jedinice, koja se nalazi u kompleksu pravosudnih institucija BiH, doći u sudnicu.

- Morao bih prvo s njim porazgovarati da vidim o čemu se radi, kratko je rekao odvjetnik Rašević.

Razlog zbog kojeg Handžić ne želi u sudnicu nije bio poznat ni ostalim sudionicima procesa.

- Iz dopisa sudbene policije nije vidljiv točan razlog, ali bez obzira na to hoće li on htjeti doći na iduće suđenje, mi ćemo ga održati s njim ili bez njega, a odvjetniku nalažemo da ode u pritvorsku jedinicu i razgovara sa svojim branjenikom, poručio je sudac Strika. Međutim, dilemu Handžićeva nedolaska sudsko vijeće i odvjetnik Rašević jučer nisu mogli riješiti ni nakon desetominutne stanke, koja je poslužila za konzultacije.

Na jučerašnjem suđenju trebalo je biti saslušan zaštićeni svjedok L.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:14 27.06.2010.

e moj vehabijo slatko bi ti bradu tupim nožem brijo!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije