Ljubuški

Općinski proračun za 2012. u iznosu 12,9 milijuna KM

sjednica
Ivan Kaleb
01.03.2012.
u 10:32

Riješeno je i kadrovsko pitanje ravnatelja JU “Športski centar”, ponovno je imenovan dosadašnji ravnatelj Nikica Šiljeg

Općina Ljubuški dobila je svoj proračun za 2012. Usvojili su ga općinski vijećnici na 35. sjednici i on iznosi 12,941.000 KM. Prije nego je usvojen, s 18 glasova za i tri suzdržana, u kratkoj raspravi govorilo se o tri predložena amandmana, za koje je načelnik Nevenko Barbarić bio suglasan da se djelomice usvoje.

Ceste i plastenici

Riječ je o dva amandmana koja su podnijeli vijećnici HSP-a vezana za asfaltiranje cestovnih dionica u MZ Vitini i Radišićima i amandmanu poljodjelaca o izdvajanju novca za izgradnju plastenika. Bilo je riječi o pisanoj informaciji o radu Albe i postavljana su pitanja o pokrivenosti područja skupljanjem otpada, o mogućnosti da se u nekim dijelovima otpad odvozi dva puta tjedno, o uspostavi pretovarne stanice...

Odvoz otpada

Ravnatelj Albe Vlado Jerkić rekao je da je pokrivenost gotovo 90 posto. Zaključeno je da se s vodstvima MZ dogovara koliko će se puta otpad odvoziti dok je o načinu financiranja i izgradnje pretovarne stanice još sve neizvjesno. Usvojena je odluka o zabrani gradnje na području koji obuhvaća Regulacijski plan “Kravica” Ljubuški (2011.-2021.) do njegova usvajanja i stupanja na snagu. Riješeno je i kadrovsko pitanje ravnatelja JU “Športski centar.” Ponovno je imenovan Nikica Šiljeg. Na aktualnom satu posebnu pozornost privuklo je pitanje o zahtjevu vijećnika Josipa Grbavca (NS RzB) da se objasni izvješće o dodijeljenom i neplaćenom općinskom zemljištu. Načelnik Barbarić je iznio svoj stav: “Dužni smo se držati zakona, ne može se uzeti zemljište, a ne platiti”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?