Curenje podataka

Oliver Grbić lani naložio praćenje M. Bajića i novinara Večernjaka!

'13.01.2011.Zagreb, Hrvatska - Policijska akademija, Avenija G. Suska.Svecana prisega sedmog narastaja polaznike Programa obrazovanja odraslih za policajce i policajke.Oliver Grbic, ravnatelj policije
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
13.12.2012.
u 00:19

Grbić je, prema pisanju Novog lista, zatražio praćenje Bajića iako nije prethodno iscrpio druge radnje u istraživanju curenja podataka, a list navodi i da za kontinuirano praćenje glavnog državnog odvjetnika nije bilo zakonskog uporišta.

Bivši ravnatelj policije Oliver Grbić prošle je godine naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i nekoliko novinara, donosi Novi list u tekstu pod naslovom "Policija lani uhodila Mladena Bajića i osmero novinara!". Prema informacijama kojima raspolaže taj dnevnik, Bajić i novinari pod mjere praćenja stavljeni su uz opravdanje da je to vezano za curenje informacija iz istrage o Fimi mediji, a sastojale su se od izravnog praćenja i izlista telefonskih kontakata.

Grbić je, prema Novom listu, zatražio praćenje Bajića iako nije prethodno iscrpio druge radnje u istraživanju curenja podataka, a list navodi i kako za kontinuirano praćenje glavnog državnog odvjetnika nije bilo zakonskog uporišta.

Pod mjerama su bile novinarke Večernjeg lista Marina Borovac, Ivana Jakelić i Marijana Zrinjski, autorice članka objavljenog 15. srpnja 2011., u kojem su objavljeni detalji svjedočenja bivše šefice računovodstva HDZ-a Branke Pavošević. Uz njih je praćena i još jedna novinarka Večernjaka Ivanka Toma iako ona nije pisala o svjedočenju B. Pavošević. Mjere su proširene na još nekoliko novinara nakon što je u rujnu lani i Jutarnji list objavio dijelove svjedočenja pa su tada pod nadzor stavljeni glavni urednik Jutarnjeg Mladen Pleše te novinari tog lista Dušan Miljuš i Vanja Nezirović. Mjere su tada proširene i na još jednog novinara Večernjeg lista Josipa Bohutinskog.

>> Izvorni članak pročitajte ovdje

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?