VLADA HNŽ

Odluka Ustavnog suda očekuje se do kraja tjedna

skupstina
Tomislav Milićević
06.09.2010.
u 16:26

Mandatar nove Vlade Zdenko Ćosić smatra da Ustavni sud nije nadležan u ovom slučaju, Jurišić pak tvrdi suprotno

Iako se očitovanje Ustavnog suda o tome je li sjednica Skupštine Zapadnohercegovačke županije na kojoj je izglasano nepovjerenje Vladi ZHŽ-a na čelu s premijerom Zvonkom Jurišićem od 4. kolovoza održana u skladu sa zakonom i Ustavom ove županije tek očekuje u ovom tjednu, iz HDZ-a BiH već planiraju novu sjednicu Skupštine na kojoj će ponovno biti imenova nova Vlada na čelu sa Zdenkom Ćosićem.

Čekaju se provjere

Naime, budući da je visoki predstavnik Valentin Inzko poništio sjednicu Skupštine na kojoj je imenovana nova Vlada jer još nisu završene provjere kandidata koji bi trebali biti imenovani na čela ministarstava MUP-a, prosvjete i pravosuđa, iz HDZ-a BiH smatraju da po završetku tih provjera nema prepreka za održavanje nove sjednice Skupštine.

Mandatar nove Vlade Zdenko Ćosić je nakon izjašnjavanja visokog predstavnika Inzka kazao da novu sjednicu Skupštine s točkom imenovanja svojih ministara očekuje kroz idućih desetak dana. Također je kazao kako prema informacijama koje on ima Ustavni sud nije nadležan u ovom slučaju. Međutim, aktualni premijer Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić i dalje tvrdi da sjednica Skupštine ZHŽ-a na kojoj je vladi izglasano nepovjerenje nije održana u skladu s Ustavom ove županije te da će to dokazati i očitovanje Ustavnog suda.

Nova sjednica

Po njemu uopće nema sumnje da je Ustavni sud nadležan u ovom slučaju. On je u više navrata ponovio kako nema ništa protiv toga da se aktualna Vlada smijeni ukoliko uistinu nema skupštinsku većinu, ali da se to napravi u skladu sa zakonom. “Ja ću osigurati kvorum da se održi sjednica Skupštine i da se ponovno, ali ovaj put poštivajući proceduru, glasuje oko nepovjerenja Vladi ZHŽ-a”, poručio je predsjedniku Skupštine Zlatanu Juriju ovih dana više puta Jurišić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:21 08.09.2010.

Prije 6 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?