OSTAVLJEN ROK

Odluka o referendumu sada na Vijeću naroda

dodik
Dejan Moconja
20.04.2011.
u 09:48

Do 21. travnja ostavljen rok kako bi se Predsjedništvo ili klubovi izjasnili hoće će biti pokrenut vitalni nacionalni interes

Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma u tom bh. entitetu, na kojem bi se građani trebali izjasniti podržavaju li nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužiteljstvu BiH, te njihovu neustavnu verifikaciju u Parlamentu BiH, još je predmet odlučivanja u Vijeću naroda RS-a. Predsjedatelj tog zakonodavnog tijela Momir Malić potvrdio je da je do četvrtka ostavljen rok kako bi se Predsjedništvo ili klubovi Vijeća naroda Republike Srpske izjasnili hoće li na tu odluku biti pokrenut mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa. Kakav će biti stav klubova Bošnjaka i Hrvata, još se ne zna, dok je pretpostaviti da Srbi i izaslanici iz reda ostalih neće staviti veto na održavanje referenduma. Predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Mirsad Đapo precizira da se zna stav njegove stranke, SDP, o tom pitanju, ali ne želi prejudicirati konačnu odluku tog kluba.

S druge strane, predsjednik Kluba Srba Milan Tukić kaže da ima informacije da bi Klub Bošnjaka mogao staviti veto na odluku Skupštine o raspisivanju referenduma, što je za njega neprihvatljivo i predstavlja politizaciju situacije. Odluka o raspisivanju referenduma izazvala je veliku buru u javnosti, posebice kod bošnjačkih političkih krugova.

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kitikat
13:31 23.04.2011.

sud ostaje i Sumska republika nista nemoze promijeniti sama,sumska je samo administrativna oblast bez drzavotvornih prava,dakle profesorice ana,morat ce se i dalje povinovati ovom sudu dzamahirije

AN
Ana33
09:51 22.04.2011.

Muslimanski fundamentalisti KORISTE Sud BiH džamahirije za... \"OBRAČUN\" sa Hrvatima i Srbima!!! Žele ih držati u POKORNOSTI... Zato \"zavijaju\" od bijesa na pomisao o njegovom ukidanju!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?