suradnja

Od danas uvid u popis optuženih i osuđenih za ratni zločin u RH

žrtve
Arhiva VL
15.07.2010.
u 10:39

Na web stranici Ministartva pravosuđa Srbije građani će dobiti upute kako ostavriti uvid u popise.

BEOGRAD - Od danas je moguć uvid u popise osoba koje su u Hrvatskoj i Srbiji osuđene, optužene ili su predmet istrage zbog ratnih zločina, javlja agencija Tanjug.

- Uvid u ove popise do sada je bilo moguće ostvariti isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima - objasnila je ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović dodajući kako će to pomoći građanima da brže i jednostavnije dođu do podataka i da utvrde da li su na popisu osoba koje su osuđene, optužene ili protiv kojih se vodi istraga za ratni zločin. Na web stranici Ministartva pravosuđa Srbije građani će dobiti upute kako ostavriti uvid u popise.

Ministrica je podsjetila da je mogućnost uvida u popise ostvarena temeljem njenog dogovora s hrvatskim kolegom, tada ministrom pravosuđa Ivanom Šimonovićem, o formiranju mješovite komisije koja je imala zadaću preuzeti popis imena osumnjičenih, optuženih i osuđenih za kaznena djela ratnih zločina.

- Dogovoreni su kriteriji i metode rada, tako da će svi zainteresirani građani moći u ministarstvima pravosuđa Srbije i Hrvatske brzo i lako utvrditi je li i njihovo ime na tom popisu - rekla je ministrica Snežana Malović dodajući kako se ovim dogovorom nastavlja dobra suradnja dvaju ministarstava posebice u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije "a sada postoji volja i želja za intenzivnijom suradnjom nego do sada i kada je riječ o ratnim zločinima".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije