RUKOMET CO Zagreb u Švicarskoj

Obrvan: Umor ne može biti alibi

'sportska rubrika 02.08.2008. ...hotel panorama...rukometasi...ivano balic... Foto: Matija Habljak'
'Matija Habljak'
13.10.2011.
u 11:00

Današnjom utakmicom u Schaffhausenu (20 sati, HTV 2) za rukometaše Croatije osiguranja počinju pravi ispiti u Ligi prvaka.

Nakon pobjeda protiv postranika Savehofa i Bosne, Kadetten je iz skupine momčadi koje mogu rastužiti zagrebaše. Upravo sa Švicarcima i Chamberyjem Zagreb će voditi borbu za poredak od druge do četvrte pozicije u skupini, Barcelona je favorit za čelno mjesto.

– Kadetten je čvrsta momčad, tipična domaćinska, imaju i glavu i rep. Dobro su posloženi, nedostaje im tek širina igračkog kadra. Zbog toga ih se kontinuiranim pritiskom i dobrom obranom može prisiliti na tempo igru. Jer kontra i polukontra njihovo su glavno oružje – ocjenjuje suparnika Ivica Obrvan, trener CO Zagreba, navodeći Petra Kukucku, Ivana Uršiča i bivšeg zagrebaša Raresa Jurcu kao ključne igrače suparnika.

Kadetten je vodeći u švicarskom prvenstvu s maksimalnim učinkom nakon sedam kola, u Ligi prvaka je u Sarajevu pobijedio Bosnu sa 11 golova razlike, a od Barcelone je u svojoj dvorani izgubio s četiri. Igra u dvorani koja prima četiri tisuće gledatelja koji su bučni i ne uklapaju se u sliku tipičnih Švicaraca.

– Gostovanje u Banjoj Luci zato nam je bilo sjajna uvertira, igrači su osjetili što ih čeka. Tjelesno smo dobro pripremljeni i umor nam ne može biti nikakav alibi – kaže Obrvan.

Ivano Balić ima virozu, preskočio je posljednje treninge, ali se očekuje da će zaigrati.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?