TOMISLAV BAŠIĆ:

Obitelji mi i nije baš svejedno, ali ako zapuca, bježat ću kući

basic
VL FOTO
08.03.2012.
u 09:52

Svugdje u svijetu ima Hercegovaca, pa tako i u Iranu, gdje se možda priprema novi svjetski rat. Tamo je i Tomislav Bašić

Dok između Izraela i Irana već naveliko zvecka oružje, a u rješavanje sukoba mirnim putem uključuju se i Amerikanci, vratar iz Posušja Tomislav Bašić brani za iranski prvoligaš Saipa Shomal (strani vratari ne mogu braniti u Premier ligi op. a.) Klub je trenutačno četvrti na ljestvici, čime su u klubu zadovoljni. Priprema rata, možda i svjetskog, nikoga u klubovima pretjerano ne uzbuđuje.

- Ljudi prate te najave, ali se ne boje. Imaju jaku vojsku, ali žele na miroljubiv način sve riješiti. Vidio sam kako će dopustiti inspektorima ponovno dolazak za ispitivanje nuklearnog oružja, kazao nam je Bašić, a kao i u svakoj pripremi rata, tako se i u ovoj osjete ekonomski problemi.

- Osjeti se pad valute i rast dolara. Sve je skuplje, govori Bašić, kojega ni to ne treba zabrinjavati.

- Osjeti se kriza i u klubovima, ali i država daje novac. Moj je ugovor u dolarima, tako da ja nisam zabrinut, ali jesu u klubu. To im je sada malo problem zbog tečaja, ali nadam se da će bit u redu. U nogometu nitko ne spominje sukobe i mogućnost rata. Mi radimo svoj posao, a uskoro je i kraj sezone, 18. travnja, govori Bašić, koji se i sljedeće sezone planira vratiti u iranski nogometni klub.

- Ako bude sve u redu, ja bih se vratio jer ne razmišljam još o povratku, pogotovo u vrijeme velike krize u sportu, kazao je Bašić, koji redovito prati sve medije oko iranske krize. Ali prati ih i njegova obitelj. Majka i supruga nisu baš presretne zbog njegovog angažmana u Iranu.

- Nije im baš svejedno što je tako, ali ako zapuca, bježat ću kući, sa smješkom je zaključio Tomislav Bašić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije