DRAGAN ČOVIĆ

Nužnost upoznavanja dijaspore s izlaskom na izbore i povratkom

covic
23.03.2012.
u 10:40

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović s izaslanstvom u Njemačkoj i Austriji

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH, predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović te voditelj Odjela za iseljeništvo HNS-a BiH Niko Marušić posjetili su Generalni konzulat BiH u Munchenu. Razgovarali su s generalnim konzulom Veljkom Obrenovićem i konzulom Lukom Džolanom. Predsjednik HNS-a upoznao je domaćine o aktualnim prilikama u BiH, a razgovaralo se i o radu ovog konzulata i njegovim potrebama s obzirom na veliki broj bh. državljana koji mu gravitiraju. Tema je bila i bolje organiziranje konzulata za predstavljanje BiH u Njemačkoj kao zemlje pogodne za ulaganje u BiH.

Gospodarske prilike

Upriličen je i sastanak s Helmutom Javorekom, voditeljem vjetroenergetske i građevinske gospodarske industrije Bavarske za JI Europu u Munchenu. Na sastanku je bilo riječi o gospodarsko-političkim prilikama u BiH. Nakon ovih susreta, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, dopredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto i voditelj Odjela za iseljeništvo HNS-a BiH Niko Marušić posjetili su Hrvatsku katoličku misiju u Kufsteinu u Austriji. Domaćini izaslanstvu HDZ-a BiH i HNS-a BiH bili su fra Kristijan Montina (župa Kufstein), fra Pavao Filipović (dušobrižnik Pallinga), fra Mogomir Kikić (voditelj Hrvatske katoličke misije u Traunneutu) i don Mario Oršolić (domaćin i dušobrižnik u HKM Innsbruck). Čović je upoznao nazočne o položaju hrvatskog naroda u BiH, a odgovarao je na pitanja o političkom sustavu, mogućem budućem ustroju BiH, odnosima Hrvata s Bošnjacima i Srbima u BiH, gospodarskom oporavku i glasačkim pravima.

Osobne iskaznice

Domaćini ovog sastanka shvatili su nužnost upoznavanja vjernika s vađenjem osobnih iskaznica i izlaskom na izbore kao i povratkom u svoju domovinu. Poslije susreta organizirana je večera čiji su domaćini bili hrvatski župljani u Traunnetu. Župljani i voditelji hrvatskih katoličkih misija, kako je naglašeno nakon susreta, zaželjeli su da ih u vrlo kratkom razdoblju ponovno posjeti izaslanstvo HNS-a BiH.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
11:49 23.03.2012.

ma daj koje sr.nje !!dijaspora nije luda-u Bosnu bi sevratil sam lud covjek i nesto investirao.to je propala investicija-HR nije za investirati a tek bosna. Da bi kog privukla mora bosna prvo rijesiti unutarnja piatnja pa tek onda nesto ocekivati... Sam zivim u dijaspori i nebih \"trenutno\" niti evro ulozio u bosni !!!posten biznis se nemoze napraviti bez mafije ,reketara i ostalog olosa kog je bosna puna....

TT
ttolic
12:58 23.03.2012.

Čović i njegove nabulize više ne prolaze ni u crkvenim krugovima, a ni kod hrvatskog naroda u BiH, pa traži sugovornike u vjerskim službenicima u dijaspori. Adekvatnu politiku treba voditi u Bosni, a ne bacati ljudima prašinu u oči. Nema više guski da ih možete voditi u maglu.

SL
slavtraveller
15:21 23.03.2012.

@pinokio-wien Kao prvo zemlja se zove Bosna i Hercegovina, ne Bosna. Ali po tvom komentaru vidim koliko ti je stalo do te zemlje, pa me ne cudi na neosjetljivost....i ja sam u diaspori a ulazem u BiH i HR, kaoo i mnogi drugi...svjestan sam da bi mogao bolje proci u EU-u ili u SAD, itd, ali to radim iz domoljubnih razloga, da pomognem ako nista svojim novcem....to je najmanje sto mogu uciniti za svoj narod...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?