Vlada ŽZH

Novo zaduženje od 4 milijuna KM za podmirenje doprinosa

vlada
VL FOTO
22.10.2011.
u 11:26

Novac će poslužiti za podmirenje dospjelih a neplaćenih obveza iz ranijih godina

Na sjednici Vlade ŽZH donesena je odluka o zaduženju ZH županije kojom će se kreditno zadužiti za neto-iznos kredita od 4,000.000 KM na rok od četiri godine kod kreditora koji ponudi najpovoljnije uvjete.

Dospjele obveze

Kako stoji u priopćenju, sredstva iz ove odluke namijenjena su za podmirenje neuplaćenih doprinosa na ranije isplaćene plaće proračunskih korisnika, za podmirenje dospjelih a neplaćenih obveza iz ranijih godina prema dobavljačima i za financiranje kapitalnih izdataka u 2011. Odluka je upućena u daljnju skupštinsku proceduru. Nadalje, na prijedlog ministra prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša, Vlada je utvrdila nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građenju. Ovim zakonom vrše se određene izmjene i dopune u smislu izričitog reguliranja prava građenja koje se veže uz pravomoćnost građevne dozvole, odnosno uz pravomoćnost lokacijske dozvole s pravom građenja. Također, Vlada je utvrdila i nacrt zakona o dopunama Zakona o prostornom uređenju, te ih uputila u daljnju proceduru Skupštine ŽZH.

Aparati za KB Mostar

Također, donesena je odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući prijenosi za udruge građana za zaštitu okoliša“, dana je suglasnost na Pravilnik o sastavu i djelokrugu rada vijeća za sigurnost prometa u ŽZH, te su raspodijeljena sredstava utvrđena proračunom za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje od srpnja do rujna 2011. u iznosu od 51.750 KM političkim strankama u Skupštini ŽZH.

Osim toga, Vlada ŽZH je donijela odluku o dodjeli medicinsko-tehničkih aparata kojom će Vlada ŽZH, kao suosnivač, dodijeliti bez naknade i prenijeti u vlasništvo Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar medicinsko-tehničku opremu (CT 1 kom. i mamograf 2 kom.) koja je dio opreme nabavljene u okviru faze II projekta modrenizacije bolnica u BiH, kao i odluku o pristupanju i provedbi raspisivanja javnog oglasa za predlaganje kandidata u Upravni odbor Federalnog zavoda mirovinsko–invalidskog osiguranja iz ŽZH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?