Držao ga bez dozvole

Novi detalji: Piton koji je zadavio dječake bio je kućni ljubimac

Connor i Noah Barthe, dječaci koje je zadavio piton u Kanadi
Foto: Facebook
1/4
08.08.2013.
u 09:24

"Pitoni imaju snažan osjet mirisa i ako su se djeca tog dana igrala s kozama i ako je miris koza ostao na njima, to je moglo potaknuti zmijin nagon za lovom"

Pojavljuju se novi detalji stravične tragedije u Kanadi u kojoj je piton zadavio dvojicu braće na spavanju.

Vlasnik pitona, kojeg je držao kao kućnog ljubimca, uopće nije imao dozvolu za držanje takve zmije, pokazala je istraga. Policija stan vlasnika Jean-Claudea Savoiea tretira kao mjesto zločina i pokušavaju utvrditi kako su djeca postala izložena četiri metra dugom i 45 kilograma teškom predatoru, piše ABC.

"Ta vrsta zmije nije dopuštena u New Brunswicku", izjavila je glasnogovornica policije Anne Bull. Prema preliminarnoj istrazi, zmija je pobjegla iz terarija iz vlasnikova stana kroz ventilaciju u stropu. Gmižući je došla do sobe gdje su spavali dječaci i pala točno na njih. Profesorica zoološke medicine Marion Desmarcheliere ima moguće objašnjenje što se točno dogodilo nakon toga. "Pitoni imaju snažan osjet mirisa i ako su se djeca tog dana igrala s kozama i ako je miris koza ostao na njima, to je moglo potaknuti zmijin nagon za lovom. Pitoni ubijaju da bi jeli", rekla je i dodala kako pitoni ne vide dobro noću te se vode mirisom, prenosi CBS News.

Prema informacijama iz policije, radi se o najvećoj vrsti pitona u Africi. Nije otrovan, ali je vrlo snažan i sposoban ubiti velike životinje poput antilopa.

Prvi rezultati autopsije potvrdili su da su dječaci umrli od gušenja, a rezultati autopsije zmije, koju je nakon tragedije uspavao veterinar, još se čekaju.

Podsjetimo, dječaci Connor i Noah Barthe, u dobi od četiri i šest godina, kobne su noći prespavali kod prijatelja čiji je otac vlasnik trgovine s egzotičnim životinjama. On ih je ujutro pronašao mrtve u krevetu, a ubio ih je piton koji je pobjegao iz terarija.

>> Zmija zadavila dvojicu dječaka na spavanju!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije