SPORNA ODLUKA

Novcima od GSM licenci se kupuju glasovi za izbore

Glasanje birača iz Srbije (1)
Filip Brala/PIXSELL
25.01.2012.
u 09:19

Ako se proanalizira, vidljivo je da se radi o financijskom iscrpljivanju većinskih hrvatskih općina

Zašto su sredstava od GSM licenci za 2011. godinu u iznos od 27,6 milijuna maraka, a koja su namijenjena za financiranje projekata cestovne infrastrukture, uglavnom dobile općine u kojima ne žive Hrvati, teško je dobiti službeni odgovor?

Podnosili smo zahtjeve

Je li zato što Hrvati ne telefoniraju i ne pune proračun mobilnih operatera? Ili možda što su putovi u Hrvata uređeni, ili pak nisu sredstva ni tražili?

-Podnio sam nekoliko projekata ali sam s posebnom pozornošću uradio projekt uređivanja ulice Mijata Tomića u duljini od 4-5 kilometara. Tražio sam milijun maraka. U kontaktu s načelnicima doznao sam kako su podnijeli i po nekoliko projekata. Ta su nam sredstva itekako potrebna. Naši putovi i ostala infrastruktura, baš najviše u mjestima koja nisu dobila ni marke, je rađena sredstvima samodoprinosa, putove su izgradili vlastitim sredstvima. To je bilo davno i sada treba rekonstrukcija, kaže načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Ovako do sada nije bilo. Općina u kojoj je Vukadin načelnik tijekom protekle dvije godine dobila je tri potpore od 500, 350 i 250 tisuća, te je s 1,1 milijun KM uradila dosta posla. Slično je bilo i s dugim općinama.

Dolaze izbori

Kako pojasniti da je od ukupno 31 projekta, općinama gdje žive Hrvati odobreno šest? Od ukupno 27,6 milijuna KM u putove gdje žive Hrvati će se uložiti svaka deseta marka? Okreće li ye svijet oko Sarajevske županije i Tuzlanske županije?

- Ako se malo proanalizira, mislim da se radi o financijskom iscrpljivanju većinskih hrvatskih općina. Sve je to opet ciljano za skorašnje izbore. One hrvatske općine koje su dobile sredstva, dobile su to zato što će platforma tu zajednički nastupiti na lokalnim izborima. Pogledajte samo kako su prošli izbori u tim općinama. Financijsko iscrpljivanje Posušja Rame, Ljubuškog i ostalih općina a u općinama koje su dobile isticat će svoje zasluge i tražiti potporu na sljedećim izborima, Vukadinovo je razmišljanje o raspodjeli sredstava za izgradnju cesta od GSM sredstava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?