ZHŽ

Nova Vlada za petnaestak dana, dogovori još traju

cosic
VL FOTO
01.06.2011.
u 09:07

Pored ZHŽ-a nova vlada bi uskoro trebala biti uspostavljena i u HBŽ-u

Predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Ante Mišetić danas bi na kolegiju Skupštine ove županije trebao odrediti datum održavanja sjednice na kojoj bi trebala biti imenovana nova vlada ove županije. Tako bi sjednica Skupštine trebala biti održana za najkasnije petnaest dana. Do održavanja sjednice Skupštine će dva HDZ-a, čiji će kadrovi činiti sastav Vlade ZHŽ-a, postići dogovor oko toga koja će ministarstva pripasti kojoj od ovih stranaka. Već je poznato da će devedesetci u ovoj županiji pripasti dva ministarstva, međutim, još uvijek nije potvrđeno koja.

Tako se posljednjih dana spominje da bi to moglo biti Ministarstvo prostornog uređenja te Ministarstvo obrazovanja, ali konačan dogovor još uvijek nije postignut. Pored ZHŽ-a nova vlada bi uskoro trebala biti uspostavljena i u HBŽ-u. Glavna prepreka formiranju nove županijske vlade su nepomirljivi stavovi dva HDZ-a o tome čiji će kandidat biti mandatar i novi premijer jer HDZ 1990 inzistira da to bude Nediljko Rimac, dok HDZ BiH ima svojeg kandidata Stipu Pelivana.

Međutim, prema posljednjim izjavama predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da će devedesetci pripasti jedno mjesto premijera, da se naslutiti da će ovu županiju i sljedeće četiri godine voditi Rimac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?