SUSRET

Nova vlada mora predstavljati interese sva tri naroda u BiH

ljubić
VL FOTO
12.11.2010.
u 08:19

Ljubić je u Zagrebu Josipovića izvijestio i o postignutim dogovorima između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je jučer Božu Ljubića, predsjednika HDZ-a 1990., kako je priopćeno jučer nakon sastanka iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Položaj Hrvata u BiH

Josipović i Ljubić su razgovarali su o položaju Hrvata u BiH, dinamici dogovaranja uspostave izvršne vlasti nakon nedavnih izbora te općenito o odnosima između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić izvijestio je predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića o postignutim dogovorima između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. kojima je cilj ojačati kapacitet političkog predstavljanja interesa hrvatskog naroda u BiH, kako bi se poboljšao njegov položaj i osigurala institucionalna ravnopravnost.

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić obrazložio je svoju poziciju ravnopravnosti hrvatskog naroda u teritorijalnom i institucionalnom pogledu, i zalaganje za konsenzus među svim političkim snagama u Bosni i Hercegovini da temeljno načelo djelovanja vlasti budu reforme koje zemlju trebaju pripremiti za članstvo u Europskoj uniji. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić tijekom jučerašnjeg razgovora u Zagrebu složili su se u ocjeni da bi za stabilnost i ubrzane reforme u Bosni i Hercegovini bio važan dogovor o vladi koja bi imala širok politički kapacitet i reprezentativno nacionalno predstavljanje interesa tri konstitutivna naroda i svih građana Bosne i Hercegovine.

Europski put i stabilnost


Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je između ostaloga naglasio je kako je za Republiku Hrvatsku stabilnost, gospodarski razvoj i europski put Bosne i Hercegovine od izuzetne važnosti i kako će Republika Hrvatska Bosni i Hercegovini biti partner i prijatelj na tom putu, priopćeno je jučer iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?