Donacija

Nova specijalizirana oprema spriječava migracije i kriminal

Granična policija
VL Foto
07.05.2010.
u 14:29

Vlada SAD-a do sada je Graničnoj policiji samo u opremi donirala oko šest milijuna KM, kazao je Dumančić

Vlada Sjedinjenih Američkih Država je u okviru programa EXBS (Program kontrole izvoza oružja i sigurnosti granica za BiH, Crnu Goru i Srbiju) donirala opremu vrijednu 80.000 dolara namijenjenu Graničnoj policiji BiH.

Potpisan je ugovor

Ugovor o primopredaji spomenute donacije jučer su u Glavnom uredu Granične policije BiH u Sarajevu potpisali regionalni savjetnik EXBS programa Ureda za međunarodnu sigurnost vlade SAD-a George Levitsky i Vinko Dumančić, direktor Granične policije BiH. Kako je priopćeno, radi se o specijalističkoj opremi namijenjenoj jačanju kapaciteta Granične policije BiH u sprječavanju ilegalnih imigracija te otkrivanju krijumčarene robe i borbi protiv drugih oblika prekograničnog kriminala. Obraćajući se sudionicima prigodne ceremonije, George Levitsky je istaknuo odlučnost vlade njegove zemlje da nastavi potporu Graničnoj policiji BiH u skladu s novim konceptom i regionalnim pristupom u ovoj oblasti. Naglasio je značaj jačanja regionalne saradnje u kontekstu približavanja europskim integracijama. Američki dužnosnik najavio je jučer tijekom potpisivanja ugovora kako će u sklopu spomenutog programa biti podržano organiziranje sastanka direktora graničnih policija zemalja regije.

Značaj potpore SAD-a

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić ukazao je na velik značaj potpore koju SAD pruža razvoju Granične policije BiH, podsjećajući da je ta zemlja dosad samo u opremi donirala oko šest milijuna KM. - Usporedo s tim vlada SAD-a pruža i odgovarajuću obuku za službenike Granične policije BiH, kazao je Vinko Dumančić, direktor Granične policije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?