Čapljina

Nova radionica bit će završena do konca lipnja

radiona
Dušan Musa
10.04.2012.
u 10:21

Izgradnjom će se dobiti oko 2700 kvadrata zatvorenoga radioničkog prostora sa stazom za dizalicu i dizalicom nosivosti 20 tona...

Duže vrijeme najavljivana investicija u Radionicu tračnih vozila u Strugama u općini Čapljina, postala je realnost.

Druga faza

Završavaju se zemljani radovi i započinje druga faza gradnje. Meho Pendić voditelj radilišta tvrtke “Almitea“ iz Mostara koja je izvođač, kaže: - Vremenske prilike - snijeg, malo su odgodile radove, ali u suštini radimo zacrtanom dinamikom. Završavamo postavljanje temelja za objekt, sustav temeljnih samaca i temeljnih greda je završen, ostaje podna armirano-betonska ploča s ubetoniravanjem dva unutarnja kolosijeka u dužini od 160 m, što planiramo završiti polovinom mjeseca. Slijedi montaža čelične konstrukcije, pa očekujemo da ćemo polovinom godine imati finaliziran objekt. Na mjestu gdje je bila stara niče nova radionica tračnih vozila. Kako smo doznali od Rešada Mulaomerovića, pomoćnika izvršnog direktora za razvoj i investicije Željeznica FBiH, cijena investicije je oko 2,8 milijuna maraka.

Zapošljavanje radnika

Ističe da se novom radionicom uz sadašnjih 45, ovisno o obujmu posla, stvaraju uvjeti za zapošljavanje novih 30-tak radnika. Izgradnjom nove radionice, stvorit će se i uvjeti za veći obujam i kvalitetu opravka vagona, mogućnosti za proizvodnju pojedinih komponenti novih vagona…

- Izgradnjom radionice dobit će se oko 2700 ‘kvadrata’ zatvorenog radioničkog prostora sa stazom za dizalicu i dizalicom nosivosti 20 t, oko 600 m uredskoga prostora, restoran, garderobe, kupatila… Na kanalizacijskoj mreži bit će ugrađen separator - odvajač, masti i ulja , navodi uz ostalo Rešad Mulaomerović, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj i investicije Željeznica FBiH.

Komentara 1

AL
aldinpendic
17:55 11.04.2012.

to babo legendo samo naprijed ima da do svemira doguras ako ti senja pripomogne, beznjeg nema sanse

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?