Srbija će reagirati

Nikolić bi srušio spomenik u Preševu, a u NATO ne bi nikada

tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL
28.12.2012.
u 08:45

Partnerstvo za mir je maksimum u kojemu bi mi trebali surađivati s NATO-om - rekao je Nikolić

- Srbija mora reagirati i Srbija će reagirati. Spomenik bi trebali ukloniti sami Albanci i njihove političke vođe na jugu Srbije ako žele pokazati kako svoj narod vode tako da dobro živi u Srbiji. Ako to ne bude, Srbija bi usred bijela dana trebala srušiti tu tablu i pokazati da tako nešto nije dozvoljeno njenim zakonima - rekao je Nikolić Radioteleviziji Srbije, a prenose važniji mediji u Srbiji. Dodao je kako se "oprašta onima koji ruše državu i ruši osnovne postulate zato što ih ima puno", a kažnjavaju oni koji prožu na semaforu kroz "crveno". Nikolić je rekao kako je, zbog rušenja spomenika, spreman snositi rizik "da neko iz domaće ili svjetske javnosti državu napadne zbog toga, ali to nigdje u svijetu nije dopušteno, pa neće biti ni u Srbiji".

- Nikada neću predložiti ulazak Srbije u NATO niti ću biti suglasan ako bi građani Srbije donijeli takvu odluku. Partnerstvo za mir je maksimum u kojemu bi mi trebali surađivati s NATO-om - rekao je Nikolić dodajući kako je u Brazilu razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom i, kako tvrdi, postavio mu dva pitanja na koja nije dobio odgovor.

- Pitao sam ga u kojim bi granicama Srbija ušla u NATO ako bi se to, hipotetski, dogodilo danas, budući NATO nakon toga jamči te granice i da li NATO priznaje da je Kosovo dio Srbije i ako Srbija danas uđe u NATO, može li sutra srpski bataljun biti raspoređen na Kosovu u sastavu NATO-a. Rekao mi je da nema odgovor na ova pitanja pa sam mu odgovorio kako bez ta dva odgovora nemamo o čemu razgovarati s NATO-om - rekao je Nikolić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije