Bariša Čolak

Nije prihvatljivo ukidanje Doma naroda i predsjednika FBiH

Bariša Čolak
13.05.2013.
u 09:15

Po mome mišljenju čekat će se istek od 30 dana pritvora, nakon čega bi se pokušalo pronaći neko rješenje, imajući na umu ono što je napravio federalni Parlament

Nakon što je uhićen čovjek s američke crne liste Naser Keljmendi, najtraženija osoba za medije bio je ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak. Vlasti BiH su imale problema i kako se obratiti Kosovu, s obzirom na činjenicu da ne postoje međusobni diplomatski odnosi. S ministrom Čolakom razgovarali smo za Večernji list i o krizi u Federaciji, ustavnim promjenama, američkome planu...

Je li to onda nemoguća misija, s obzirom na nepostojanje međusobnih diplomatskih odnosa?

To značajno otežava sve uključujući i komunikaciju jer mi praktično sada upućujemo zahtjeve nekome koga nismo priznali. S druge strane, interes je nama, svim državama u okruženju, a i samome Kosovu suradnja u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije, pranja novca i terorizma.

Gospodine Čolak, u Federaciji je stanje uistinu kaotično, a stvari su se dodatno zakomplicirale s uhićenjem Živka Budimira pa jedni pokušavaju prenijeti određene nadležnosti, drugi to spore. Kako raspetljati ovo stanje?

Stanje je bilo dovoljno komplicirano i složeno i prije samoga čina uhićenja gospodina Budimira. To je uvjetovano jednim kaotičnim stanjem koje je bilo cijelo vrijeme kroz funkcioniranje vlasti koja zaista nije uspostavljena ni na ustavan ni na zakonit način. Sve što je u početku bilo neustavno i nezakonito s protekom vremena, to ne može postati legalno ako se ne otklone razlozi. Jako je teško reći kako će se rasplesti. Po mome mišljenju čekat će se istek od 30 dana pritvora nakon čega bi se pokušalo pronaći neko rješenje, imajući na umu ono što je napravio federalni Parlament.

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izadnju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?