NAPAD

Nezadovoljnik je bacio bombu na autopraonicu

bomba na policiju (1)
Nino Strmotić/Pixsell
18.10.2010.
u 09:57

Vlasnik objekta je u inozemstvu, a u autopraonici rade mlađi momci koji također čuvaju kuću u njenoj blizini, a koja je imovina istih vlasnika

Inspektori su uhitili tridesetpetogodišnjeg M.M. s Ilidže koji se sumnjiči da je preksinoć iza 22.30 sati bacio bombu na autopraonicu Balota koja se nalazi u naselju Otes. Ilidžanska policija prethodno je dobila dojavu da je u Ulici Oteška na broju 22, ispred autopraonice koja je vlasništvo H.N., aktivirana bomba, kao i mogućeg sumnjivca koji je odmah prokazan zbog ranijih razmirica. Ozlijeđenih nije bilo, a eksplozija je prouzročila manju materijalnu štetu.

Ono što je zanimljivo jest da je vlasnik ovoga objekta u inozemstvu te da u spomenutoj autopraonici rade mlađi momci te čuvaju kuću u njenoj blizini koja je imovina istih vlasnika. Novinarske ekipe posjetile su mjesto bombaškog napada te na licu mjesta zatekle radnike, ali i vlasnicu objekta. Njihova preplašenost bila je očigledna te nisu htjeli davati bilo kakve izjave o onome što se dogodilo, a nisu dopustili niti fotografiranje objekta.

Policija je, pak, obavila očevid na licu mjesta, izuzela tragove koji su poslani na vještačenje.

- Samo sat vremena poslije napada ilidžanski policajci su ušli u trag bombašu te uhitili M.M. Odmah po uhićenju on je i pretresen, a tom prilikom kod njega je pronađen i plinski pištolj koji mu je i oduzet. Nakon kriminalističke obrade u policijskim prostorijama osumnjičeni za izazivanje opće opasnosti predan je i sarajevskom tužiteljstvu. Tijekom dana on je saslušavan i u tužiteljstvu koje će prema njemu poduzeti zakonski predviđene mjere - kažu iz MUP-a. Također, inspektori Policijske uprave Novi grad uhitili su Nermina Bjelonju (19), Alena Kamenjaševića (21), Adnina Beganovića (19) i Demira Karema (18), svi iz Sarajeva, zbog sumnje da su 14. listopada oko 22.35 sati u Ulici Franje Kluza do broja 4, općina Novi grad Sarajevo, uz upotrebu fizičke snage izvršili razbojstvo nad K. S. iz Sarajeva. Tom prilikom su mu ukrali automobil daewo-legance (056-E-575). Nakon ispitivanja četvorka je puštena na slobodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?