Tragedija

Nepokretni (62) zaspao s cigaretom i izgorio u sobi

pozar
VL FOTO
14.04.2012.
u 16:04

Zaspao je u trenutku kada mu je u ruci ostala zapaljena cigareta koja je izazvala vatru u sobi u kojoj je bio sam

Ivica Matić, 62- godišnjak iz Banje Luke izgorio je u požaru koji je preksinoć izbio u njegovom stanu u naselju Borik. Požar je buknuo u spavaćoj sobi i pretpostavlja se da je Matić, koji je bio nepokretan, zaspao sa zapaljenom cigaretom u ruci. Plamen je brzo zahvatio krevet na kojem je ležao i nesretnom čovjeku nije bilo spasa. Tragedija u hrvatskoj obitelji dogodila se oko 23 sata u Ulici Majke Knežopoljke 6, a Saša Matić, sin stradalog, kaže da je njegov otac bolovao od karcinoma i bio je nepokretan, tako da nije mogao pomoći samome sebi.

Cigareta zapalila krevet

- Pretpostavljamo da je zaspao sa zapaljenom cigaretom, koja mu je ispala iz ruke i zapalila krevet na kojem je ležao. Otac je sam bio u sobi, a majka je spavala u dnevnom boravku. Međutim, u jednom trenutku se probudila tako da je prošla bez ozljeda, ali je u velikom šoku, priča potreseni sin. Njegova tetka Jela Petković kaže da je požar prva uočila njena sestra Grozda Matić, koja je spavala u susjednoj sobi. - Ispričala mi je da uopće nije osjetila dim, nego je čula jauk svog supruga. Tek tada je shvatila da nešto gori. Krenula je u sobu spasiti Ivicu, ali nije mogla otvoriti vrata koja su se vjerojatno zbog požara zaglavila. Istržala je u hodnik zgrade i počela dozivati susjed, koji su joj odmah prišli u pomoć. Ona i jedan susjed uspjeli su provaliti u sobu i vidjeli su Ivicu kako gori na zapaljenom krevetu, kroz suze priča Jela Petković, navodeći da je njenoj sestri od šoka pozlilo.

Fatalne opekline

U Vatrogasnoj postrojbi Banja Luka doznajemo da je požar dojavljen u 23:02 sata. Na intervenciju su upućena dva vozila i devet vatrogasaca koji su po dolasku zatekli nesretnog Matića kako gori na zapaljenom krevetu.

- Soba je bila zatvorena i zbog slabog protoka zraka požar se nije mogao proširiti. Međutim, krevet je gorio i kada su Matićeva supruga i susjedi uspjeli otvoriti vrata plamen se rasplamsao. Nesretni čovjek je izgorio, ali kada su vatrogasci ušli u sobu on je i dalje davao znakove života. Odmah su ga umotali u pokrivač i unijeli u vozilo Hitne pomoći, navode u vatrogasnoj postrojbi.

Nesretni Matić je prevezen u UKC Banja Luka i primljen je na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Na žalost i pored svih napora liječnika on je podlegao u 1.45 sata.

- Pacijent je primljen u 23:25 sata s opeklinama trećeg i četvrtog stupnja na oko 90 posto površine tijela i to na glavi, trupu i ekstremitetima. Odmah je započeta inicijalna reanimacija i sprovedene su sve terapijske mjere. Međutim, i pored maksimalnog angažiranja medicinskog tima pacijenta nismo uspjeli spasiti i preminuo je u 1:45 sati, rekao je stariji dežurni liječnik dr. Dragan Rakanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?