Ljubuški

Nema poteškoća s otpadom kao prijašnjih godina

prikupljanje
Ivan Kaleb
07.03.2012.
u 10:57

ALBA Ljubuški je podnijela Općinskom vijeću Ljubuški izvješće o radu kao i usporedbu stanja odvoza otpada

U srpnju prošle godine općinski vijećnici Ljubuškog nisu prihvatili informaciju o radu Albe PJ Ljubuški u obavljanju komunalnih djelatnosti, ocijenivši je nepotpunom te su zatražili da im poslovodstvo dostavi novu.

Informacija o otpadu

Iz nekih razloga to se otegnulo pa je nova, kompletnija informacija došla i razmatrana je na OV-u Ljubuškog prošlog tjedna. U izvješću Albe Ljubuški napravljena je usporedba stanja i prilika u prikupljanju, odvozu i odlaganju komunalnog otpada u ljubuškoj općini do kraja 2009. Prije Albe to je obavljao JKP Ljubuški. Navodi se da je JKP Ljubuški imalo tri komunalna vozila prosječne starosti 28 godina, 65 kontejnera od 1,1 m3 i osam kontejnera od 7 m3 nepoznate starosti, zatim četiri uposlenika što je nedostatno za općinu od 28.000 stanovnika, te da se otpad odlagao na mjesnoj deponiji Bučine koja je ekološki neprihvatljiva i troškovno neisplativa. Preuzimanjem posla, stoji u izvješću, Alba je postupno do 31. prosinca 2011. promijenila stanje tako što je nabavila i stavila na korištenje opremu u vrijednosti 945.000 KM i to: dva posebna vozila za odvoz otpada od pet i osam tona i jedno zamjensko do 15 tona, vozilo izvlakač s kranom i kašikom i prikolica s četiri sanduka za prijevoz, 3500 kanti 120/240 litara, 200 kontejnera od 1,1 m3, 40 kaveza i 10 igloa za papir i karton, te auta, PC i drugu opremu.

Sanitarno odlagalište

Kada je riječ o obavljenom poslu, u tom razdoblju je prikupljeno, odvezeno i odloženo na odgovarajuće sanitarno odlagalište oko 3350 tona ili oko 17.000 m3 komunalnog otpada i uklonjeno 19 divljih odlagališta, a pokrivenost općine je 87 posto. Uključeno je oko 2300 privatnih i oko 360 korisnika u gospodarstvu. Vijećnici su usvojili ovu informaciju i dojam je da su zadovoljni ukupnim stanjem prikupljanja i odvoza otpada i radom Albe Ljubuški, ali su i postavili nekoliko pitanja ravnatelju ovog poduzeća o pokrivenosti općine i uslugama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?