Splitsko zrcalo

"Nema-nikih-problema" Marković izigrao je Bilića, Srnu, Split...

vlatko marković slaven bilić
Goran Jakus/Pixsell
06.07.2011.
u 08:04

Četrnaest godina trebalo je da se razbije mit o (ne)igranju Hrvatske u Splitu u kvalifikacijskim utakmicama

Vlatko Marković i kompanija uvijek su nalazili nekakva opravdanja zašto se Split zaobilazi, u glavama je uvijek bila ona misao o ukletosti Poljuda. A najčešće opravdanje bilo je da igrači i stožer žele igrati u Maksimiru.

Izvršni odbor odlučuje, ali za sve se pita igrače i izbornika, stotinu je puta kazao Marković. I onda se dogodila Gruzija, s Poljuda je skinuta ukletost, igrači i izbornik bili su oduševljeni punim stadionom.

– Želimo u Splitu igrati protiv Izraela – rekoše izbornik Bilić i kapetan Srna.

Ali, gospodin "nema-nikih-problema" samo se nakašljao. Vlatko Marković je perfidno izigrao i Bilića, i Srnu, i Split i odgovornost prebacio na Izvršni odbor HNS-a. Tipovi koji s reprezentacijom i hrvatskim uspjesima nemaju baš nikakve veze na sebe su preuzeli odluku, ignorirajući želju Bilića i društva. Ovo je prvi put u povijesti da je IO samostalno odlučio gdje će se igrati, ne pitajući za mišljenje one koji su na travnjaku.

I tako je nakon 14 godina Marković opet sve vratio na početak. Na jednom splitskom zidu još stoji grafit "Markoviću, jedi govna". Sujetni predsjednik HNS-a Splitu to ne može oprostiti i sada je pokazao svoju moć. U ovoj priči samo je on bitan, nitko drugi. Uostalom, Marković je Gruziju dao Splitu s figom u džepu. Osam mjeseci prije te utakmice znao je da se zbog koncerta Bon Jovija ne može igrati u Maksimiru.

Od njega Split nije mogao ništa drugo ni očekivati. Zato je svaki razgovor o tome završavao i prije nego što je i počeo.

Svi su govorili da nemaju komentara, jer su znali što će im Marković pripremiti.

Vlatko Marković izigrao je Bilića, Srnu, Split...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije