Razgovor

Ne vjerujem da će se stvari u BiH popraviti prije sljedećih izbora

Dušanka Majkić
07.05.2013.
u 09:17

SDP pokazao kako se nije snašao u vlasti. Očito da ovoj političkoj stranci više odgovara stanje u kojem je malo vlast – malo oporba, ali nimalo odgovornost. Imali su priliku koju su propustili

Parlamentarna skupština BiH bit će sljedećih mjeseci mjesto gdje će se testirati učinkovitost vladajuće šestorke. Ovo tijelo zakonodavne vlasti umnogome oslikava i ukupne odnose unutar BiH. Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić za Večernji list navodi da nije veliki optimist kada je u pitanju razvoj događaja.

• Vjerujete li da će u Parlamentu proći set zakona dogovoren između SDP-a i SNSD-a, a koji su podržale i druge stranke šestorke?

Kao što je poznato, set od osam zakonskih rješenja trebalo je Vijeće ministara uputiti u parlamentarnu proceduru koncem siječnja ove godine. Međutim, kao što je poznato, to se nije dogodilo ni nakon tri mjeseca od toga. Kako vrijeme prolazi, sve manji su izgledi da ta zakonska rješenja oko kojih je postignut dogovor šest lidera uopće dođe pred zastupnike. Uostalom, o tome više nitko ne govori ni u Vijeću ministara, ni u Parlamentarnoj skupštini, ali ni među liderima šestorke. Odgovor je lako pretpostaviti.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?