Tragedija

Ne ostvari se čudo

Došen
30.09.2012.
u 10:58

Nesretni Dragan Došen (24) preminuo u beogradskoj bolnici

Iako se vjerovalo u čudo, Dragan Došen (24) iz Bosanske Dubice, komunalni inspektor i predsjednik OO mladih SNSD-a, u kojeg je u svibnju pucala majka Milena (49), iznenada je preminuo jučer ujutro u Beogradu.

Iznenada je to bilo samo za one koji nisu znali za njegovo teško stanje u koje je zapao u posljednjih mjesec dana, nakon što se pojavio u javnosti, kada su liječnici govorili o senzacionalnom oporavku. Najposlije je pao u komu iz koje se više nije ni probudio. Čim su čuli tužnu vijest, i policija se odmah uputila kod njegovog oca Željka, iz straha da u očaju ne naudi sebi ili svojoj majci, odnosno Draganovoj baki. U Dragana Došena je, podsjetimo, iz pištolja pucala duševno bolesna majka Milena, 5. svibnja oko 9.30 sati. Presudila je i starijem sinu Srđanu (27), vlasniku diskoteke Kalipso, i to dok su spavali. Srđan je izdahnuo na putu do bolnice, dok je Dragan uz prostrijelnu ranu glave do jučer, kao medicinski fenomen, uspio ostati na životu. Majka je popila octenu kiselinu i istog dana je preminula, a suprug nije dopustio da se pokopa u groblju zajedno sa sinom.

“Odlično se osjećam. Čim me kamera snima, osjećam se jako dobro. Osoblje je fenomenalno i baš sam zadivljen. Ja i djevojka ćemo ići u banju, na rehabilitaciju, noge, ruke...”, govorio je Dragan u prvom i, ispostavit će se, posljednjem obraćanju javnosti. Međutim, Dragan, koji je bio vidno smršavjeo, zbog amnezije se nije sjećao većine događaja iz prošlosti. Liječnici su napominjali da se pamćenje u ovakvim slučajevima obično ne vraća, što je, kako su govorili, i bolje. - Trenutačno nije samostalno pokretan, već samo uz pomoć druge osobe. Slabije su mu lijeva ruka i noga, ali će shemu hoda vrlo brzo savladati na rehabilitaciji. Strijelni kanal prolazi kroz obje moždane hemisfere. Statistika govori da je preživljavanje kod pacijenata u ovakvim slučajevima gotovo nemoguće, isticala je Vesna Ivanišević, načelnica Klinike za neurokirurgiju UKC Banja Luka.

Ona je dodala da je, po njegovu kritičnom prijemu, izvedena operacija za spašavanje života, što je bilo veoma važno, jer su bile prekinute tri bitne arterije, a to je predstavljalo prijetnju po loš ishod, što se, na žalost, na kraju i obistinilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?