Oružani incident

“Namamio nas je s 2 vozila koja je prodavao, pa pucao iza leđa”

incident
VL FOTO
25.04.2012.
u 15:58

Kozinu je jedan metak pogodio u ruku, a drugi okrznuo sljepočnicu. dok je Softić pogođen u vrat

Danijel Kozina (33) iz Viteza i Admir Softić (30) iz Kiseljaka ranjeni su preksinoć u naselju Brezičani kod Donjeg Vakufa, a motivi napada na njih još se utvrđuju. Kako potvrđuju iz MUP-a SBŽ-a, inspektori su pokrenuli potragu za Edinom Bulićem iz Donjeg Vakufa, za kojeg se sumnja da je pucao na njih. Policija je blokirala šire područje, jer se vjeruje da je on nakon pucnjave pobjegao u šumu i da se tamo krije.

Kozinu je jedan metak pogodio u ruku, a drugi okrznuo sljepočnicu. dok je Softić pogođen u vrat. Oni se trenutačno nalaze u Županijskoj bolnici u Tuzli izvan su životne opasnosti

33-godišnji Vitežanin, inače vlasnik BMW auto-otpada, kazao je policiji da su napadnuti u klasičnoj ‘sačekuši’, jer ih je napadač prethodno namamio da dođu u Donji Vakuf, kako bi im navodno prodao dva vozila. Motiv napada, tvrdi Kozina, najvjerojatnije je novac, koji su imali kod sebe.

Spominje se da je napadač upoznao prije manje od dva mjeseca i da ga je površno poznavao, zbog čega nije mogao potvrditi njegovo prezime. On ističe da ga je muškarac, koji se zove Edin, pozvao u ponedeljak i rekao da ima za prodati dva vozila, te dogovorio da on i Softić dođu i pogledaju ih.

- Budući da imam otpad i kupujem vozila, pristao sam. Ponio sam i novac sa sobom, jer sam planirao odmah kupim, ako mi budu odgovarali. Krenuo sam iz Viteza sa svojim vozilom “BMW”, a Softić je sjedio na mjestu suvozača. Otišli smo do Bugojna gdje nas je čekao Edin, čijeg se prezimena ne sjećam. Edin nam je rekao da su ti automobili parkirani kod njega u garaži te nas pitao da ga povezemo do tamo, jer navodno nije došao sa svojim vozilom. Sjeo je na zadnje sjedi{te i rekao mi da vozim prema Donjem Vakufu gdje navodno živi. Ništa ne sluteći, poslušao sam ga i krenuli smo gdje je rekao. On mi je cijelo vrijeme objašnjavao kuda voziti i gdje trebam skrenuti. Kada smo došli u jedno polunaseljeno mjesto, rekao je da skrenem i stanem. Tada je iz čista mira izvukao pištolj i zapucao- tvrdi Kozina. On ističe da je Bulić sa zadnjeg sjedišta ispucao prvi metak iz pištolja u pravcu Softića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije