Nogomet

Nakon višegodišnje stanke u Gabelu se vraća Hajduk

Gabela
04.01.2013.
u 10:12

Poziv je prvo bio upućen Dinamu, ali je taj klub za vrijeme igranja turnira trebao biti u Brazilu na pripremama. Umjesto njih poziv na turnir prihvatio je drugi hrvatski velikan - Hajduk

Poznati su svi detalji i već se slažu kockice za 23. izdanje memorijalnog nogometnog turnira “Andrija Anković” u Gabeli. Pripreme za turnir, koji se igra 2. i 3. veljače na stadionu Podavala u Gabeli počele su dosta ranije jer organizator NK GOŠK ne želi ništa prepustiti slučaju. S obzirom da je ranijih godina bio redoviti sudionik memorijala u Gabeli, za mnoge je iznenađenje da ovaj put u Gabelu ne dolazi zagrebački Dinamo, a na turnir se nakon višegodišnje stanke vraća splitski Hajduk.

- Iz Dinama su nam ranije javili da će oni u vrijeme turnira biti na pripremama u Brazilu, pa smo onda morali tražiti zamjenu. Ubrzo su javili da ne idu u Brazil, ali smo već tada bili našli sudionike pa je bilo prekasno da uvrstimo i Dinamo. Ove godine dobili smo Hajduk. Ova je promjena ispala spontano. Tako se Hajduk nakon više godina vratio na turnir - ističe Pavlović.

Raspored

Nema sumnje da će Hajduk privući svoje brojne navijače, ne samo iz Hercegovine, već i cijele Dalmacije. Osim domaćina GOŠK-a i povratnika splitskog Hajduka, na ovom 23. izdanju memorijala sudjeluju još Zrinjski i Budućnosti iz Podgorice. Na otvaranju turnira, (nedjelja 3. veljače u 13 sati) igraju Hajduk i Zrinjski, a u drugoj će od 15 sati snage odmjeriti GOŠK i Budućnost. Finale je u ponedjeljak, 4. veljače, kao i utakmica za 3. mjesto. Uz onaj nogometni dio u Gabeli će za vrijeme memorijala biti i niz pratećih prigodnih događanja. Na dan otvaranja turnira u organizaciji Udruge navijača Torcida Gabela i Torcida Hercegovina bit će upriličeno postavljanje spomen-ploče na rodnu kuću Andrije Ankovića u Gabeli, a ispred njegove kuće postavit će se i velika kamena lopta.

Plavo-bijela noć

- Ovo je velika stvar za cijelu Hercegovinu i Dalmaciju jer nas je Andrija sve skupa trajno zadužio. Stoga će na otvaranju spomen-ploče biti brojne hajdukove legende predvođene Ivanom Gudeljom - istiće Nikica Pehar, predsjednik Udruge navijača Torcida Gabela. A nakon prvog dana turnira, u motelu Lav u Gabeli priređuje se tradicionalna GOŠK-ova “Plavo-bijela noć”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije