NASILJE

Nakon napada na hrvatske učenike, novi napadi u Mostaru

nasilje
VL FOTO
10.10.2010.
u 08:54

Na crti razgraničenja u Mostaru - Španjolskom trgu, policajac pucao da bi rastjerao mladiće koji su napali i pretukli studenta iz Jajca, dok su drugog udarali u glavu

Nakon incidenta koji se u petak ujutro dogodio za vrijeme velikog odmora iza Stare gimnazije, u kojem su pretučena četvorica maturanata hrvatske nacionalnosti, među kojima sinovi ravnatelja bolnice SKB Mostar dr. Ante Kvesića i njegove zamjenice, skupina od 15-ak mladića ovog puta je napala i pretukla studenta iz Jajca, bošnjačke nacionalnosti, 25- godišnjeg N.N. kojeg je od težih posljedica spasio policajac pucajući u zrak.

Pojačana ophodnja

- Zbog trenutne situacije policija je pojačala ophodnju gradom. Mladić koji je imao vidljive ozljede glave je hospitaliziran i prema posljednjim informacijama zdravstveno stanje mu je stabilno, kažu iz PU Mostar, gdje su preksinoć uspjeli rasvijetliti jutarnji incident. Prvo su priveli jednoga, od ranije poznatog navijačkog huligana osumnjičenog za demoliranje policijskog kombija nakon famozne utakmice Hrvatske i Brazila, a koji je u početku negirao sudjelovanje u napadu na maturante, da bi kasnije sve priznao i kao motiv naveo ranije nesuglasice s jednim od četvorice ozlijeđenih. Ostali su očito bili ‘kolateralna šteta’. Načelnik Srećko Bošnjak rekao je da su privedene četiri osobe za koje se sumnja da su bili napadači u incidentu koji se dogodio iza Gimnazije. Privedeni su: H.D., Đ.M. i H.P. svi rođeni 1993. te Z.M. rođen1994.godine. Da čitava stvar bude gora, jedan od njih je sin voditelj podružnice Turističke zajednice Mostar Mensuda Durakovića. Mladić koji je zadobio težak udarac u potiljak glave, inače najbolji učenik te gimnazije, pušten je na kućnu njegu i prema posljednjim informacijama, zdravstveno stanje mu je stabilno. I samo što su zatvorili taj nemili slučaj, izbio je novi.

Završili na podu


Naime, preksinoć oko 23.30 sati u Ulici N. Š. Zrinskog ponovno se dogodio incident u kojem su pretučene dvije mlađe muške osobe. Prema riječima očevidaca skupina od 15-ak mladića je došla do Španjolskog trga da bi vjerojatno “izvidjeli” situaciju, zatim su se vratili natrag nekih 50-ak metara uz put uzimajući kamenje do mjesta gdje je smješten OESS. Iskočivši iz ruševina, skupina je na tom mjestu presrela dvojicu mladića koji su se kretali prema Rondou, vraćajući se iz pekarnice. Nastala je tučnjava u kojoj su ubrzo dvojica mladića završila na podu, dok ih je skupina tukla rukama, nogama i kamenjem. Dozivali su u pomoć, a u blizini su se nalazili policajac i prolaznik koji su odmah pritrčali mjestu događaja, a u trenutku dolaska do skupine napadači su se razbježali u smjeru parka, Rondoa i ruševnog objekta nekadašnje biblioteke. - Nedugo zatim na područje oko gradskog parka i Kantarevca poslane su sve raspoložive ophodnje, koje prethodno nisu uočile ništa sumnjivo. Jedan od mladića, koji je iz Jajca, zadobio je vidljive ozljede u predjelu glave, dok je drugi također zadobio nekoliko udaraca u predjelu glave, ali bez krvavih tragova. Na mjesto događaja izašla je i ekipa Hitne pomoći čije je osoblje ozlijeđene hospitaliziralo, kaže načelnik PU Mostar Dragan Jelonić. Konačno, tako je Bulevar u Mostaru opet postao svojevrsna “zona sumraka” gdje mladi ljudi ne prezaju od upotrebe sile.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
14:56 10.10.2010.

Sve je ovo dirigovano direktno iz dzamije Bog i Pravi Hrvati Za Dom

MI
mitar
15:38 11.10.2010.

Naruceno za potvrdu o tzv.ugrozenosti Hrvata u BiH.fisk ono sto se diriguje iz dzamije isto tako se diriguje iz crkve.

Avatar adko49
adko49
10:57 28.10.2010.

Kad cete vi u dole u BiH da postanete pametni i da postijete ljudska prava. Ahocete u EU, nikada oni nece vas primiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?