Novi trener Bavaraca

Najveća 'presica' u povijesti Bayerna: Predstavljen Guardiola!

'Barcelona's coach Pep Guardiola gestures during their Spanish first division soccer match against Almeria at Camp Nou stadium in Barcelona April 9, 2011. REUTERS/ Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOC
Reuters/Pixsell
24.06.2013.
u 13:38

Još ne znam kojim ćemo sustavom igrati, sustav ovisi o igračima, ne o treneru, naglasio je zadivivši vrlo dobrim baratanjem njemačkim jezikom

Bayern je predstavio novog trenera Pepa Guardiolu, a na konferenciju za novinare došlo je  240 novinara, 40 fotografa i 30 televizijskih kamera, što je ovu konferenciju učinilo najvećoj u povijesti. Guardiola je odgovarao na njemačkom, malo se mučio pa je miješao i engleski, talijanski, španjolski, ali toliko je sve zadivio da je Bild objavio naslov: Njegov je njemački skoro savršen!

Kad je došao, pozdravio je na njemačkom:

- Dobar dan, bok. Ispričajte me na njemačkom, učio sam ga godinu dana u New Yorku, ali to nije optimalno vrijeme za učenje jezika poput njemačkog. Dar mi je biti ovdje.

Na pitanje kojim će sustavom igrati rekao je:

- Sustav ovisi o igračima, ne o treneru. Moram ih dobro snimiti, proučiti njihove navike, prije nego što to učinim ne mogu odgovoriti kako ćemo igrati.

Predsjednik Uli Hoeness naglasio je:

- Kad sam došao kod njega u SAD, dogovorili smo se za 20-ak minuta, a onda smo četiri sata proveli razgovarajući o nogometu

Na pitanje o mogućem srazu s Barcelonom, Pep je rekao:

- To bi mi bila posebna utakmica i, siguran sam, prava poslastica.

Zanimljivo je da mu je učiteljica, s kojom je, otkrio je njegov brat Pere Guardiola, provodio gotovo cijele dane u New Yorku razgovarajući na njemačkom - navijačica Borussije Dortmund!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?