summit g8

Najmoćniji lideri zaprijetili Sjevernoj Koreji i Iranu

'North Korean soldiers salute at Mansudae in Pyongyang, in this photo taken by Kyodo April 25, 2012, during a ceremony to mark the 80th anniversary of the founding of the Korean People\'s Army. North
'KYODO'
20.05.2012.
u 19:30

Amerikanci su Pyongyangu poručili da će im obustaviti pomoć u hrani ne zaustave li nuklearne programe i testiranje raketa

Lideri grupe G8 ekonomski najrazvijenijih zemalja u svijetu izrazili su duboku zabrinutost zbog akcija Sjevere Koreje i Irana te dvjema zemljama poručili da objave sve detalje o svojim kontroverznim nuklearnim programima.

"Njihove su akcije provokativne i prijete regionalnoj stabilnosti," stoji u zajedničkoj izjavi nakon sastanka održanog u subotu navečer u Camp Davidu. Pyongyang je upozoren da mora ispunjavati međunarodne obveze te hitno i nepovratno zaustave nuklearne i balističke programe. Amerikanci su poručili da će u protivnom obustaviti slanje pomoći u hrani koju ta zemlja nužno treba.

– Osim Sjeverne Koreje pozivamo i Iran da počne poštovati dogovore i da nam odgovori na sva naša pitanja jer zabrinuti smo zbog mogućeg korištenja njihova nuklearnog programa u vojne svrhe – istaknuli su svjetski lideri dodavši da se prije svega zalažu za mirno rješenje problema s Iranom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?