ciča zima

Najhladnije jutro u Hrvatskoj ove sezone, u Čakovcu -21!

snijeg (1)
REUTERS/PIXSELL
19.12.2010.
u 09:08

Hrvatska se jutros probudila okovana ledom i debelo ispod ništice, ali snijeg danas više ne bi trebao padati.

Nakon što su jučer vozači muku mučili zbog snijega koji je u većini zemlje otežavao promet, jutros su "na red" došli i svi oni koji u ovo hladno nedjeljno jutro nisu bili te sreće da ostanu u toplini svojih domova. Naime, Hrvatska se jutros probudila okovana ledom i debelo ispod ništice, a najgore su prošli Čakovčani u čijem je gradu u 6 ujutro izmjereno čak minus 21 Celzijevih stupnjeva!

Drugo mjesto najhladnijeg hrvatskog grada jutros je pripalo Slatini gdje je u 7 sati izmjereno -19. Za treće mjesto najhladnijih gradova bilo je više kandidata pa su "ledenu broncu" podijelili Požega, Brestovac, Krapina, Karlovac, Sl. Brod , Virovitica...koji su se probudili na minus 17 i minus 16, izvijestio je DHMZ.

Niti drugi gradovi nisu previše zaostajali. U Slunju, Lipiku i Daruvaru u 7 sati izmjereno je -15, a Zagrepčani su se probudili na minus 14. Inače, Zagreb je uz Budimpeštu, u kojoj je jutros u 6 sati izmjereno -15, bio najhladnija europska metropola.

Ipak, iz sata u sat taj minus se polako smanjuje i snijega danas više ne bi trebalo biti, no iako je za danas u većini Hrvatske najavljeno pretežno sunčano zimski rekviziti će cijeli dan biti neophodni.

Za sve one koji teško podnose niske temperature dobra vijest. Hladnoća neće potrajati jer se već početkom idućeg tjedna očekuje porast temperatura.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?